„Green White Boys“ kirto „Ryto“ ekipai: „Jūsų klubas remia rusus“

„Green White Boys“ kirto „Ryto“ ekipai: „Jūsų klubas remia rusus“

LKL nuotr.

Pirmasis „Betsafe-LKL“ grandų mūšis baigėsi taip pat, kaip ir praėjusio sezono finalas – dramatišku Vilniaus „Ryto“ (2-1) triumfu.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 91:88 (22:18, 28:17, 23:25, 18:28) nukovė Kauno „Žalgirį“ (3-1), kuriam tai – pirmasis sezono pralaimėjimas.

Po mačo savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“.

Kviečiame paskaityti:


„Pirmoji šio sezono kelionė į Vilnių pergale pažymėta nebuvo, bet apie viską nuo pradžių.

Susitikimo starte mūsų sektoriuje kyla baneris apie varžovų klubo vertybes. Didieji hipokritai buvo itin stipriai įsijautę į dorovės ir moralės sergėtojų vaidmenį, kol neapsisuko stalai. Buvo aiškinama, kad mūsų baneriai ir skanduotės prieš Kauno merą yra per maža reakcija, tačiau jų klubui nusprendus žaisti Gedimino Žiemelio arenoje, patys apsiribojo... Taip, atspėjote - baneriu, pakartojančiu jau visiems seniai žinomą faktą.  Patinka jums tai ar nepatinka, bet jūsų klubas remia rusus. Ir tai yra faktas.

Rungtynių metu išvystame banerį keliamą hipokritų apie popsą. Panašu, kad kažkam labai skaudu matyti mūsų augimą ir stiprėjimą. Net ir vakar mače mūsų sektoriuje buvo per 850 aktyvių fanų. Gerokai daugiau nei namų komandos ultrų.

Vargu, ar dar kažkur pasaulyje skamba „San Siro“ stadione grojami gabalai. „Sara perche ti amo” su garso takelyje skambančiais italų šūkiais pasirodo užvedinėja vietinę publiką ir Vilniuje. Nežinome kokie „Ryto" ryšiai su „AC Milan" klubu, bet, kad palaikymą Italijos klubas „Ryto" rungtynių metu gauna, yra akivaizdu.

Dar įdomu, kad Reamonn - „Supergirl" ir 69 danguje - „Skrisim" nėra pop kultūrai priklausantys kūriniai. Pasirodo tai yra hardcore’as! Jau minėjome žodį hipokritai? Pakartosime dar kartą – hipokritai.

O kai kitą kartą kelsite šalikus su Mikutavičiaus gabalo žodžiais ir dainuosite jį, prisiminkite, kad jį per klaidą atliko ir pateikė žmogus, Žalgirio arenoje apsivilkęs mūsų klubo marškinėlius ir užvedęs mūsų klubo skanduotes.

Kalbant apie palaikymą, visų rungtynių metu jis bangavo. Buvo geresnių atkarpų, buvo ir blogesnių. Jautėsi, kad tam įtaką darė ir rezultatas švieslentėje.


Būtent rezultato tikėjomės tikrai ne tokio. Mūsų tikrai nedžiugina dar vienas pralaimėjimas šiam klubui ir mums nereikia pasiteisinimų. Mes norime pergalių ir dominavimo Lietuvoje. Taip buvo ir turi būti ateityje.

Kalbantis su žaidėjais atrodo, kad ir jie supranta derbio reikšmę. Vis tik panašu, kad ne visi ir ne iki galo.

Kalbėsime toliau, kol visi supras ką reiškia „Žalgirio" ir „Ryto" akistatos. Jų nebūna nesvarbių. Ar tai yra pirmas sezono mačas, ar paskutinis – sukandę dantis turime griūti dėl kiekvieno kamuolio, siekti pergalės bet kokia kaina.

Kol į rungtynes eisime su mentalitetu, kad mums užtenka būti per metimą nuo pergalės, tol rezultato nebus. „Žalgirio“ mentalitetas turi būti dominuoti Vilniuje nuo pirmos iki paskutinės sekundės, kad varžovas apie pergalę nedrįstų net pasvajoti“, – rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: