Kuris treneris turi daugiausiai šansų perimti „Žalgirio“ vairą? (Apklausa)

Šarūnas Jasikevičius oficialiai keičia darbovietę iš Kauno „Žalgirio“ treneris išvyksta į „Barcelonos“ ekipą. Treneris, padovanojęs miestui bei Lietuvai gausybę puikių pergalių, atvedęs „Žalgirį“ iki trečios vietos stipriausiame senojo žemyno turnyre – Eurolygoje.



Atlaisvinus vietą iškart kyla natūralus klausimas, o kas perims Šarūno Jasikevičiaus vietą?

Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ nori Š. Jasikevičiaus paliktą laisvą vyriausiojo trenerio vairą perduoti į Dariaus Maskoliūno rankas.

Tiesa, pastarasis veikiausiai išvyks į Barseloną, kur bus Šaro asistentu.


Kaip bebūtų, LKL čempionai turi parengusi ir atsarginį planą.

LRT.lt praneša, kad „Žalgiris“ domisi kitais dviem Eurolygos patirties turinčiais mūsų šalies specialistais – Kaziu Maksvyčiu ir Kęstučiu Kemzūra.

Šią informaciją patvirtino ir Krepsiniozinios.lt šaltiniai.



KANDIDATAI Į „ŽALGIRIO“ TRENERIO KĖDĘ

Dainius Adomaitis. Realiausiu kandidatu stoti už Kauno „Žalgirio“ ekipos vairo šiuo metu laikomas buvęs vyriausiasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas, praėjusiame sezone atstovavęs Vilniaus „Ryto“ ekipai, tačiau šią vasarą neradęs bendro susitarimo su sostinės klubu bei ieškantis naujos karjeros stotelės – Dainius Adomaitis. Krepšinio ekspertų gerbiamas bei savo vardą per savo kaip trenerio karjerą jau užsitarnavęs šakiškis yra treniravęs – Vilniaus „Lietuvos Ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Utenos „Juventus, Vilniaus „Ryto“ ekipas bei nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę.

Dainius Adomaitis yra vertinamas už tai, jog su ganėtinai riboto biudžeto bei galimybių ekipomis sugeba išspausti puikius rezultatus. Būtent tą reikėtų daryti ir su Kauno „Žalgiriu“, kuris Eurolygos kontekste, nepaisant pastarųjų metų pasiekimų išlieka vieną kukliausių biudžetų turnyre turinčiu klubu.


Dainiaus Adomaičio kandidatūrą naujojo „Žalgirio“ ekipos trenerio pozicijoje „Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai vertina 2,40 koeficientu.

Darius Maskoliūnas. Antruoju kandidatu perimti komandos vairą laikomas vyr. trenerio asistentu iki šiol dirbęs – Darius Maskoliūnas. 49-erių metų strategas jau yra stovėjęs prie Kauno ekipos vyriausiojo trenerio vairo – 2009/2010 metų sezone, tiesa, klubą valdant ekscentriškajam Vladimirui Romanovui buvo atleistas prieš pat finalines kovas Lietuvos krepšinio lygoje.

Šiuo metu vyriausiojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio pareigas užimantis Darius Maskoliūnas taip pat yra atsidūręs pasirinkimų kryžkelėje. Užkulisiuose kalbama, jog strategas turi du pasirinkimus – kartu su Šarūnu Jasikevičiumi vykti į Barseloną bei toliau tęsti trenerio asistento darbą, arba sėsti į vyriausiojo stratego kėdę Kaune.


Dariaus Maskoliūno galimybė perimti komandos vairą vertinama 4.00 koeficientu.

Joanas Plaza. Kauno komandos gerbėjų meilę užsitarnavęs 56-erių metų ispanas vadovavo „Žalgiriui“ 2012/2013 metų sezone, kai klubas buvo surinkęs pajėgią sudėtį, leidusią komandai konkurencingai kovoti Eurolygoje. Tiesa, vėliau buvo susidurta su finansiniais sunkumais ir klubas leido žaidėjams palikti ekipą. Tiesa, spaudos konferencijoje komandos vadovas – Paulius Motiejūnas pasakė, jog naujojo stratego vietoje numatomas lietuvis, tad Joano Plazos kandidatūra turbūt būtų kaip saugiklis, jeigu nepavyktų susitarti su ekipą dominančiais lietuviais.

Ispano šansai grįžti į Kauną šiuo metu vertinami 5.50 koeficientu.


Kazys Maksvytis. Rusijoje darbą tęsiantis strategas, išgarsėjo dirbdamas su viena talentingiausių jaunimo kartų Lietuvoje – „auksinė rinktinė“ su Jonu Valančiūnu, Edgaru Ulanovu, Dovydu Rediku, Vyteniu Čižausku priešakyje. Klubiniame krepšinyje 43-ejų metų strategas savo vertę įrodė Klaipėdos „Neptūno“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ ekipose, o praėjusiame sezone atstovavo Permės „Parma“ ekipai rungtyniaujančiai „VTB“ pirmenybėse Rusijoje.

Trenerio kandidatūrą stiprina ir tai, jog strategas buvo vienas iš kandidatų stoti prie „Žalgirio“ ekipos vairo dar prieš Šarūnui Jasikevičiui stojant už ekipos vairo, o Kazio Maksvyčio krepšinio filosofija imponuoja „Žalgirio“ komandos vadovui – Pauliui Motiejūnui. Tiesa, strategas turi sutartį artėjančiam sezonui su Rusijos ekipa, tad tai kiek sunkina galimas derybas.

Išvysti Kazį Maksvytį už Kauno ekipos vairo galimybė vertinama 7.00 koeficientu.


Kiti kandidatai:

Pedro Martinezo galimybė vertinama 10.00 koeficientu.
Kęstučio Kemzūros galimybė vertinama 11.00 koeficientu.
Dejano Radonjičiaus galimybė vertinama 15.00 koeficientu.

Velimiro Perasovičiaus galimybė vertinama 15.00 koeficientu.
Jono Kazlausko galimybė vertinama 21.00 koeficientu.
Antano Sireikos galimybė vertinama 31.00 koeficientu.
Gintaro Krapiko galimybė vertinama 101.00 koeficientu.
Tomo Pačėso galimybė vertinama 1001.00 koeficientu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: