Ekspertai apie V. Wembanyamą: „Nėra abejonių – tai perspektyviausias žaidėjas pasaulyje“ (VIDEO)

Ekspertai apie V. Wembanyamą: „Nėra abejonių – tai perspektyviausias žaidėjas pasaulyje“ (VIDEO)

FIBA nuotr.

Garsus krepšinio ekspertas Mike'as Schultzas papasakojo apie šešiolikmetį Prancūzijos talentą Victorą Wembanyamą.



"Europoje yra vienas vaikinas, Victoras Wembanyama. Gali būti, kad šiuo metu tai perspektyviausias krepšininkas pasaulyje, - pareiškė specialistas ESPN apžvalgininko Briano Windhorsto podkaste. - Jo ūgis - 219 cm, o rankų mostas- beveik 240cm.

Jis blokuoja metimus kaip Rudy Gobertas bei metą į krepšį kaip Kristapas Porzingis. Gerai valdo kamuolį ir skirsto kamuolį. Aš dar nemačiau nieko panašaus.

"Nanterre" antrojoje komandoje Prancūzijos dublerių pirmenybėse V.Wembanyama vidutiniškai per 20 minučių įmesdavo 10,2 taško, sugriebdavo 4,9 atšokusio kamuolio ir blokuodavo 2,8 metimo.


Kur kas įspūdingesnė prancūzo statistika buvo Eurolygos jaunimo turnyro atrankos etape Kaune - 15,8 pelnyto taško (55,6 proc. dvit.), po 12 atkovotų bei 2,8 perimto kamuolio, po 6 blokuotus metimus ir po 30 naudingumo balų per 28 minutes.

Blogiausią mačą aukštaūgis sužaidė prieš "Žalgirio" dublerius, kuriems atseikėjo vos 7 taškus (2/5 dvit., 0/5 trit.), 6 atkovotus kamuolius, 6 "stogus" ir surinko 11 efektyvumo balų.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: