Pasikeitimai rinktinės sudėtyje – prie komandos jungiasi ir A. Velička

Kitą savaitę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės pasiruošimą Europos krepšinio čempionato atrankos rungtynėms su Danijos ir Belgijos rinktinėmis. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai antradienį pradės treniruočių procesą, tačiau dar prieš jį sudėtyje teko atlikti pakeitimus.



Vietoje Gyčio Masiulio, kuris dar nėra pilnai grįžęs į žaidybinį ritmą, Darius Maskoliūnas pakvietė Kauno „Žalgirio“ aukštaūgį Mareką Blaževičių.

Šeštadienį taip pat paaiškėjo, jog rinktinės sudėtyje bus ir daugiau pasikeitimų. Dėl sveikatos problemų rinktinei negalės padėti Šarūnas Vasiliauskas. Jį pakeis Prancūzijoje rungtyniaujantis Arnas Velička.

Marekas jau spėjo debiutuoti vyrų rinktinėje vasarą vykusiose kontrolinėse rungtynėse. Dvikoje su Esijos ekipa jis pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 atšokusius kamuolius. Susitikime su Latvija aukštaūgis surinko 12 taškų ir atkovojo 9 atšokusius kamuolius. Lietuvos krepšinio lygos čempionate puolėjas pelno 9,5 taško bei atkovoja po 4,5 atšokusio kamuolio.


Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv“;
Arnas Velička, Reimso ir Šampanės Šalono CBA
Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“;
Tomas Dimša, Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“;
Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“;
Jonas Mačiulis, Atėnų AEK;
Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv“,

Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“;
Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“;
Marekas Blaževičius, Kauno „Žalgiris“
Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“,
Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“;
Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.





Krepsiniozinios.lt ir Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: