Patikslintas J. Lauvergne'o atlyginimas: tai antras geriausiai apmokamas „Žalgirio“ žaidėjas

Zalgiris.lt nuotr.

Joffrey Lauvergne‘as tapo ryškiausiu šios vasaros Kauno „Žalgirio“ naujoku ir iškart tapo vienu komandos lyderių.



Prancūzas Eurolygoje vidutiniškai pelno po 10,3 taško, atkovoja po 5,4 kamuolio, atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 11,1 naudingumo balų.

Tuo tarpu LKL pirmenybėse aukštaūgis vidutiniškai įmeta po 11,8 taško, atkovoja po 5,2 kamuolius, atlieka po 1,1 rezultatyvų perdavimą bei renka po 15,7 naudingumo balų.

Įpusėjus sezonui, ima aiškėti tiksli krepšininko alga.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, J. Lauvergne atlyginimas šį sezoną yra apie 470 tūkst. eurų. Tai yra antras brangiausias „Žalgirio“ žaidėjas šiemet.

Pats prancūzas yra teigęs, jog mėgaujasi žaidimu Lietuvoje.

„Esu žaidęs daug skirtingų komandų, tačiau „Žalgiryje“ atmosfera – nuostabi. Tai atsispindi ir aikštelėje“, - teigė atletas.



Primename, kad Lietuvos čempionų komanda su vidurio puolėju Joffrey Lauvergne pasirašė vienerių metų sutartį.

28-erių krepšininkas nuo 2018-ųjų metų rungtyniavo Stambulo „Fenerbahce“ komandoje, o anksčiau yra ragavęs ir NBA duonos. Už Atlanto jis žaidė Denverio „Nuggets“, Čikagos „Bulls“, Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijo „Spurs“ klubuose.

Prieš etapą NBA J.Lauvergne taip pat rungtyniavo Šalono „Elan“ (Prancūzija), Valensijos „Basket“ (Ispanija), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipose.

211 centimetrų ūgio prancūzas praėjusiame Eurolygos sezone, vilkėdamas Turkijos komandos marškinėlius, aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, per kurias rinkdavo po 6,3 taško ir sugriebdavo po 2,7 atšokusio kamuolio.

Turkijos čempionate J.Lauvergne rungtyniaudavo po 22 minutes per rungtynes ir per jas pelnydavo po 10,5 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio bei atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: