R. Šiškauskas: galutinė vieta ir pergalių skaičius atspindi tikrąjį „Žalgirio" lygį

R. Šiškauskas: galutinė vieta ir pergalių skaičius atspindi tikrąjį „Žalgirio" lygį

Europos čempionas, du kartus Eurolygos čempionas, naudingiausias Eurolygos žaidėjas, Lietuvos metų sportininkas ir krepšininkas, Lietuvos, Rusijos, Italijos ir Graikijos lygų čempionas... Ir tai tik dalis įrašų iš legendinio Lietuvos krepšininko Ramūno Šiškausko dosjė. Šiuo metu visą dėmesį į šeimos reikalus koncentruojantis buvęs krepšininkas randa laiko stebėti ir įvairias varžybas bei tikisi įdomaus pasiūlymo sugrįžimui į krepšinio veiklas.



„Stebiu tiek „Žalgirio" pasirodymą Eurolygoje, tiek „Ryto" varžybas – vienoje šių komandų likę daug gerų pažįstamų, kurie vis dar žaidžia ar užsiima vadyba, o kitai komandai vis dar jaučiu sentimentus, nors nieko ten ir nebepažįstu. Susidūrus šioms ekipoms išties sunku pasirinkti, kurią komandą palaikyti. Kadangi „Žalgiris" šiuo metu atrodo daug geriau ir konkurencija yra sumažėjusi, tiesiog mėgaujuosi įdomiomis žaidėjų ir trenerių mikrodvikovomis", – aiškų sekmadienį vyksiančios Lietuvos grandų dvikovos favoritą išskyrė ir „Betsafe" duodamai 83 proc. „Žalgirio" pergalės tikimybei pritarė R. Šiškauskas.

Eurolygos grandai ir „Žalgirio" pasirodymas

Europoje viską įrodęs ir savo laiku kvietimų į NBA sulaukęs R. Šiškauskas ir toliau dėmesį koncentruoja į Eurolygą, o jos favoritu mato Š. Jasikevičiaus „Barcelona", kuriai „Betsafe" ekspertai duoda net 36 proc. tikimybę laimėti šį turnyrą. „Kitos pretendentės pasiskirsčiusios tolygiai – nors „Real" ir CSKA ekipos labai stringa, jos visada išlieka rimta grėsme. Taip pat „Emporio Armani" ir „Anadolu Efes" rodo top 4 vertą žaidimą. Šios komandos formos piką visada pasiekia svarbiausiu sezono metu ir žiūrėsime, kas labiausiai tam pasiruošė. Kitas dalykas – kaip komandos sugeba susitvarkyti su joms klijuojamomis etiketėmis. Čempionais tampa tie, kurie atlaiko šio statuso svorį" – sakė buvęs krepšininkas.


Likus paskutinėms sezono varžyboms su Atėnų „Panathinaikos" paaiškėjo, kad Kauno „Žalgiris" Eurolygoje užėmė 11 poziciją. Kauniečių sezoną R. Šiškauskas vertino kaip kartais įkvepiantį ir momentais stipriai nuviliantį: „Svarbu, kad beveik iki paskutinių rungtynių „Žalgiris" turėjo galimybę patekti į kitą etapą ir net praradę šansus rodė charakterį. Didžiausia problema – banguotas ir nestabilus žaidimas, kai turime 5 pergalių seriją ir ją seka 4 pralaimėjimai iš eilės. Kartais žaidėjai atrodė be energijos ir užsivedimo, tiesiog dirbantys darbą. Vis dėlto galutinė vieta ir pergalių skaičius atspindi tikrąjį „Žalgirio" lygį ir galime džiaugtis komanda, kuri pelnytai pretendavo į top 8".

Kaip malonius siurprizus „Žalgirio" ekipoje pašnekovas įvardino Joffrey Lauvergne ir Augustiną Rubitą, taip pat išskyrė atsiskleidusį Nigelą Hayes'ą, kuris treniruojant Š. Jasikevičiui atrodė suvaržytas. Anot R. Šiškausko, ypač svarbūs ir lietuviai, kurie Kauno ekipoje vaidina svarbią rolę ir leidžia turėti gerai subalansuotą sudėtį.

Sentimentai ir „Ryto" vizija

Kita R. Šiškausko stebima ir sentimentaliai prisimenama ekipa – Vilniaus „Rytas", kurioje krepšininkas žaidė nuo 1998 iki 2004 metų bei nukovus „Žalgirį" du kartus tapo Lietuvos čempionu. „Man gaila, kad komandoje vyko tokie dalykai, visi mato, kad ne viskas ten gerai. Nesutarimai, draskymasis į skirtingas puses, vizijos trūkumas ir silpna vadyba – klube daug ką reikia keisti iš pagrindų, ką galbūt kažkiek dabar ir stengiamasi daryti. Kitą sezoną ekipai reiktų pagalvoti apie naują žaidėjų pagrindą, ant kurio būtų lipdomas visas žaidimas. Martynas Echodas, Arnas Butkevičius, Dovis Bičkauskis – esami žaidėjai, kurie duoda daug energijos, intensyviai ginasi ir būtų geri pagalbininkai lipdant tą naują pagrindą" – komandos situaciją reziumavo buvęs komandos žaidėjas.

Anot pašnekovo, su šia ekipa vienintelis likęs asmeninis ryšys yra prisiminimai iš praleistų metų žaidžiant Vilniuje – klube nėra likusių pažįstamų žmonių, o iš klubo pusės jokių kontaktų taip pat nėra buvę.

Paklausus nuomonės, ar Vilniui reikėtų dabar aktyviai aptariamos antros LKL komandos, R. Šiškauskas įžvelgė pozityvių dalykų: „Bet kiek ir bet kokių komandų miestui tikrai nereikia, bet jei nauja ekipa būtų ambicinga, turėtų aiškią viziją ar net taikytųsi į Eurolygos lygį, kodėl gi ne? Geriausi dalykai atsiranda konkurencinėje aplinkoje. LKL pradžioje buvo 4 komandos iš Kauno: „Lavera", NECA, „Žalgiris" ir „Atletas". Visos jos buvo stiprios, turėjo gerą užnugarį, tad jei komanda turi finansinį pagrindą - valio!"

Ar grįš į krepšinį?


Pasiteiravus apie ateities veiklas, R. Šiškauskas teigė šiuo metu jokių su krepšiniu susijusių pasiūlymų neturintis, bet atviras įvairiems pasiūlymams. Anot pašnekovo, vyriausiuoju treneriu būti nenorėtų, nes šis darbas gerokai sunkesnis nei būnant krepšininku ir reikalauja visiško atsidavimo. „Į priekį daug neplanuoju ir mėgaujuosi galimybe stebėti savo vaikų augimą ne iš pašalės. Džiaugiuosi patirtimi Lietuvos rinktinėje su Dainiumi Adomaičiu, kur turėjome puikią atmosferą, darbas buvo įdomus ir pats iš to nemažai išmokau. Esu atviras pasiūlymams ir mielai tęsčiau darbus srityje, kuria gyvenu lig šiol",– pasakojo R. Šiškauskas.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: