R. Jokubaitis ir „Barcelona“: geresnė vieta tobulėti nei „Žalgiris“?

R. Jokubaitis ir „Barcelona“: geresnė vieta tobulėti nei „Žalgiris“?

Zalgiris.lt nuotr.

Praėjusią savaitę rašėme, kad Kauno „Žalgirio“ klubo talentas Rokas Jokubaitis atsidūrė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ komandos radare.



Pasak spaudos, klubas jau šnekėjo su krepšininko atstovais.

Lietuvis turėtų pakeisti vasarą į NBA išvyksianti Leandro Bolmaro.

Apie tai savo nuomonę pateikė „Baudos aikštelė“, kuri mano, jog R. Jokubaičiui persikelti pas Šarą būtų naudinga.


„Leandro Balmaro keliasi į Timberwoles. Po šios žinios dar karščiau krepšinio mėgėjų chatuose užsikūrė diskusijos dėl Roko Jokubaičio persikėlimo į Barceloną. Ką darytum, jei būtum Rokas?

x Minutės / Rolė: Kaune viskas aišku – Coach Shiller mėgsta Roką, super pajėgaus PG įsigijimo tikimybė maža, tad labai realu, kad ~25min mažeikiškis ir kitąmet turėtų gauti. Tuo tarpu Barselonoje miglos daugiau – Balmaro nebebus, su Leo neaišku kas vyksta, Nicko Calatheso akcijos šiemet krito, tad logiška, kad ir kelios minutės turėtų nubyrėti (o gal net ir visas kontraktas, jeigu sezonas bus fiasko?). Bet jeigu Šaras kviečiasi – reiškia rolę numatęs ir pūdyti ant suolo matomai nesiruošia. Prognozuočiau ~12-15min.

x Treneris: Iš M.Schillerio įžaidėjas galėtų išmokti nebent taktiškumo, manierų ir etiketo, nei super gilių krepšinio niuansų. Apie Šaro įtaką žaidėjų asmeninių įgūdžių ir krepšinio IQ tobulėjimui plėstis neverta.

x Komanda: Elitinė vs vidutioniokė. Aukščiausio lygio treniruočių partneriai kasdien Barsoje. Didžiulis patirties skirtumas žaidžiant didesnes minutes ACB vs LKL. Daugiau prožektorių šviesų Barsoje, turint omeny NBA perspektyvą, bet trumpesni pasirodymai scenoje, nei Kaune.

x NBA: jeigu gerai  - tai gerai, skrendi į JAV ir žaidi. Jeigu pašauks, bet nesiūlys kontrakto? Ne tik NBA komanda, bet ir Barsa, pvz. jau kitą jauną talentą pasiėmusi. Barsoje daryti Europinę karjerą būtų geriau, nei Kaune, kaip bežiūrėsi.

x Pinigai: patys suprantat.

Aš rinkčiausi Barseloną, nors aišku po šio vakaro gali daug kas keistis. Ką rinktumeisi Tu, jei būtum Rokas? Padiskutuojam“, - teigė „Baudos aikštelė“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: