D. Hackettas prisiminė Rusiją: „Esu užtikrintas, kad bent 90 proc. rusų nenorėjo šio karo“

D. Hackettas prisiminė Rusiją: „Esu užtikrintas, kad bent 90 proc. rusų nenorėjo šio karo“

CSKA nuotr.

Rusijai užpuolus Ukrainą, Maskvos CSKA gretas paliko Danielis Hackettas, kuris šį sezoną rungtyniauja Bolonijos „Virtus“ klube.



35-erių gynėjas prisiminė praėjusį sezoną ir atskleidė, jog išvykti iš Rusijos buvo nelengva. Čia krepšininkas praleido pastaruosius ketverius metus.

„Kai sužinojau apie karą, mano pirmoji mintis buvo panaši į tada, kai prasidėjo pandemija. Maniau, jog viskas greitai sugrįš. Iki pat galo tikėjau, kad pratęsime sezoną, bet tada Eurolyga oficialiai pranešė, kad Rusijos klubai yra suspenduoti. Po šios žinios didžioji dalis legionierių nusprendė išvykti, o aš likau paskutinis. Tačiau jau buvo laikas pokyčiams.

Žinau, kad niekas komandoje nenorėjo, jog tai įvyktų. Esu užtikrintas, kad bent 90 proc. rusų nenorėjo šio karo. Deja, bet Rusija yra diktatūra, kuri matoma labai aiškiai ir visa jėga.


Sunku suvokti, ką galvoja Putinas, bet esu tikras, jog paprasti žmonės nenori kariauti. Didžioji problema, kad jie yra izoliuoti nuo tikrosios informacijos. Jie nežino, kas vyksta Ukrainoje“, – pasakojo D. Hackettas.

Šį sezoną Eurolygoje D. Hackettas vidutiniškai per 21 minutę fiksuoja 6,1 taško, atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 2,3 kamuolio bei renka po 8 naudingumo balus.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: