„Žalgirio“ planuose vietos neliko P. Garino: argentinietis paliks Kauną

„Žalgirio“ planuose vietos neliko P. Garino: argentinietis paliks Kauną

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ legionieriui Patricio Garino šis sezonas buvo itin nesėkmingas.



Praėjusią vasarą argentinietis su LKL čempionais sudarė sutartį pagal formulę 1+1, tačiau beveik visą sezoną praleido dėl kelio traumos, o sezono pabaigoje susižeidė šlaunies raumenį ir baigė sezoną anksčiau laiko.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgirio“ vadovai apsisprendė atsisveikinti su puolėju, o į jo vietą rado pamainą. Tai - Berlyno ALBA puolėjas Nielsas Giffey. Apie tai skaitykite čia.

Šį sezoną P. Garino Kauno komandoje turėjo uždirbti apie 450 tūkst. eurų, tačiau argentinietis atsisakė apie 150 tūkst. eurų, tad savo sąskaitą papildė 300 tūks. eurų.


LKL čempionate P. Garino sužaidė tik 10 rungtynių. Jis vidutiniškai rinko po 3,5 taško, 1,5 atkovoto kamuolio bei 1,3 naudingumo balo.

Eurolygoje P. Garino ant parketo išbėgo keturius kartus ir vidutiniškai žaidė po 7 minutes, per kurias rinko po 3 taškus bei po 2 naudingumo balus.

„Klubas mane neįtikėtinai palaikė. Kai sužinojau, kad vėl reiks operacijos, pasakiau treneriui Martinui Schilleriui, kad suprasiu, jeigu klubas nuspręs mane atleisti, kadangi nerungtyniauju, atvykau su trauma ir tai nėra klubo kaltė. Aš buvau pasiruošęs atsisveikinti su komanda, nes nenorėjau jaustis, lyg vogčiau iš komandos ir sukčiaučiau. Pasikalbėjau su treneriu ir jis pasakė, jog esu išprotėjęs, bet taip nenutiks. Gyvenu tame pačiame pastate su Pauliumi Motiejūnu ir su juo susitikau praėjus dviem dienoms po pokalbio su treneriu. Jis taip pat pasakė, kad esu išprotėjęs ir niekur nekeliausiu, o gydysiuosi čia Kaune ir būsiu geresnis.

Buvo neįtikėtina, kad klubo vadovas taip artimai bendrauja ir yra įsitraukęs į komandos veiklą. Nemanau, kad daug komandų turi tokius vadovus. Jis man suteikė dar daugiau motyvacijos ir nuramino prieš traumą bei visą reabilitaciją“, – interviu davė argentinietis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: