„Žalgirio“ gretas gali palikti E. Mudiay

„Žalgirio“ gretas gali palikti E. Mudiay

Zalgiris.lt nuotr.

Šią vasarą Kauno „Žalgirio“ komandos gretas papildęs NBA patirties turintis Emmanuelis Mudiay gali neužsibūti Lietuvoje.



25-erių amerikeitis komandoje niekaip neranda sau vietos ir nepateisina į jį dėtų vilčių.

„Žalgirio“ klubas neatmeta galimybės artimiausiu metu atsisveikinti su gynėju.

„Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje E. Mudiay šį sezoną turėtų uždirbti tarp 400 ir 500 tūkst. eurų. Plačiau apie tai skaitykite čia.


E. Mudiay į Kauną atvyko pakviestas buvusio „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio, tačiau pastaris nesenai buvo atleistas, o jo vietą užėmė slovėnas Jure Zdovcas.

Šį sezoną E. Mudiay Eurolygoje per trejas rungtynes vidutiniškai aikštelėje praleidžia po 19 minučių ir pelno po 5,3 taško. Jis taip pat atkovoja po 2 kamuolius, atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 3 naudingumo balus.

Tuo metu LKL čempionate E. Mudiay vidutiniškai renka po 13 taškų, 3,6 atkovoto kamuolio, 5,2 rezultatyvaus perdavimo ir 13 naudingumo balų.

Primename, kad E. Mudiay su „Žalgirio“ ekipa sudarė vienerių metų kontraktą.

2015-ųjų NBA naujokų biržoje šis Kongo Demokratinės Respublikos pilietybę turintis krepšininkas Denverio „Nuggets“ klubo buvo pašauktas 7-uoju šaukimu ir penkis sezonus praleido stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.


Beveik trejus metus įžaidėjas vilkėjo „Nuggets“ marškinėlius, pusantrų metų rungtyniavo Niujorko „Knicks“, o vieną sezoną praleido Jutos „Jazz“ komandoje. Įdomu tai, kad prieš patekdamas į NBA E.Mudiay profesionalo karjerą pradėjo Kinijoje.

Pirmajame sezone Denveryje E.Mudiay fiksavo 12,8 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo, antrajame – 11 taškų ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo, o trečiajame – 8,5 taško, 2,9 rezultatyvaus perdavimo statistinius vidurkius.

2018-aisiais persikėlęs į „New York Knicks“ gynėjas demonstravo geriausius NBA karjeros vidurkius: po 14,8 taško, po 3,3 atkovoto kamuolio ir po 3,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Praėjusio sezono metu E.Mudiay teko pabūti be krepšinio, o dar metais anksčiau NBA lygoje su „Jazz“ marškinėliais jis sužaidė 57 mačus, kuriuose per vidutiniškai 15 minučių, pelnė po 7,2 taško, atkovojo po 2,3 kamuolio ir atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: