NBA čempionas: buvo lengviau žaisti prieš M. Jordaną nei gintis nuo D. Petrovičiaus

NBA čempionas: buvo lengviau žaisti prieš M. Jordaną nei gintis nuo D. Petrovičiaus

Dukart NBA čempionas Hjustono "Rockets" gretose Vernonas Maxwellas įvardijo žaidėją, prieš kurį gintis buvo sunkiau nei prieš geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamą Michaelą Jordaną.



Anot buvusio gynėjo, dar sunkiau buvo sulaikyti "Krepšinio Mocarto" pravardę turėjusį kroatą Draženą Petrovičių.

"Visada maniau, kad lengviau žaisti prieš Michaelą nei gintis nuo šito šikniaus", – pareiškė V.Maxwellas.

Jugoslavijos bei Kroatijos rinktinių legenda žuvo 1993 metų birželio 7 dieną Vokietijoje, kai su savo mergina grįžinėjo iš Vroclave vykusio atrankos į Europos čempionatą turnyro.


Snaiperio sąskaitoje - po vieną Europos bei pasaulio čempionatų auksinį ir bronzinį medalį, taip pat jis žaidė Seulo ir Barselonos olimpiadų finaluose bei Los Andželo Olimpinių žaidynių mažajame finale.

Zagrebo "Cibonoje" siautėjęs ir dukart Eurolygoje triumfavęs D.Petrovičius 1988-1989 metų sezoną praleido Madrido "Real" gretose, o tuomet patraukė už Atlanto, kur nesėkmingai bandė įsitvirtinti Portlando "Trail Blazers" klube, tačiau vėliau sužibėjo Naujojo Džersio "Nets" ekipoje.

Paskutiniame sezone NBA lygoje 196 cm ūgio gynėjas per susitikimą vidutiniškai rinko 22,3 taško (44,9 proc. trit.), atkovojo 2,7 bei perėmė 1,3 kamuolio ir atliko 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: