Kaip naujajame NBA sezone seksis trims lietuviams?

Kaip naujajame NBA sezone seksis trims lietuviams?

Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas ir Matas Buzelis šią savaitę pradės kovas NBA čempionate. Pastarasis debiutuos elitinėje pasaulio lygoje.



D. Sabonis toliau atstovaus Sakramento „Kings“ klubui. J. Valančiūnas iš Naujojo Orleano „Pelicans“ perėjo į Vašingtono „Wizards“ komandą. M. Buzelis vilkės Čikagos „Bulls“ ekipos aprangą.

20-metis 208 cm ūgio M. Buzelis NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 11-uoju pirmajame rate. Jis praėjusį sezoną rungtyniavo G lygoje, kurioje gynė „Ignite“ klubo garbę.

JAV laiku NBA pirmenybės prasidės spalio 22 dieną. Reguliarusis sezonas tęsis iki 2025 metų balandžio 13-osios. Balandžio 15-18 d. vyks įkrintamosiose varžybos, o nuo to mėnesio 19-osios startuos atkrintamosios.


Lapkričio 12 – gruodžio 17 dienomis, kaip ir praėjusį sezoną, bus surengtos NBA taurės varžybos. Jų mačai bus skaičiuojami ir į reguliariojo sezono turnyro lentelę.

Čempionų titulą gins Bostono „Celtics“ krepšininkai. Jie praėjusių pirmenybių finalo serijoje 4:1 privertė pasiduoti Dalaso „Mavericks“ komandą. Bostono klubas, kuriame tarptautiniu skautu dirba Benas Matkevičius, lygos nugalėtoju tapo 18 kartą ir aplenkė Los Andželo „Lakers“ ekipą. Ji lieka su 17 titulų.

„Kings“ ekipa 2023-2024 m. čempionate Vakaruose liko devinta, pateko į įkrintamąsias varžybas, bet į atkrintamąsias varžybas iškopti nesugebėjo.

„Pelicans“ klubas, kuriame tada dar žaidė J. Valančiūnas, Vakaruose buvo septintas, vėliau prasibrovė į atkrintamąsias varžybas. Jų pirmajame etape 0:4 pralaimėjo seriją Oklahomos „Thunder“ krepšininkams.

Lietuvio naujoji komanda „Wizards“ Rytuose liko priešpaskutinė, 14-ta. „Bulls“ krepšininkai Rytų konferencijos reguliariajame sezone užėmė devintąją vietą, į atkrintamąsias varžybas neprasimušė.

NBA čempionate vėl spindės ryškiausios žvaigždės, tokios kaip Nikola Jokičius, Luka Dončičius, Giannis Antetokounmpo, Joelis Embiidas, Stephenas Curry, LeBronas Jamesas, Shai Gilgeousas-Alexanderis, Jasonas Tatumas, Anthony Edwardsas, Devinas Bookeris, Ja Morantas ir gausybė kitų.

NBA rungtynes vėl rodys „Go3“ televizija. Spalio 23-27 dienomis iš viso tiesiogiai bus transliuojamos septynerios rungtynės. Net trejose iš jų rungtyniaus „Bulls“ komanda su M. Buzeliu. Krepšinio gerbėjai taip pat galės stebėti intriguojančią „Kings“ akistatą su Minesotos „Timberwolves“. Sekmadienį nuo 21.30 val. Indianos „Pacers“ ir Filadelfijos „76ers“ dvikovą tiesiogiai rodys ir TV6 kanalas.


Transliacijų tvarkaraštis

Spalio 23 d.

2.30 val. Bostono „Celtics“ – Niujorko „Knicks“


Spalio 24 d.

3.00 val. Naujojo Orleano „Pelicans“ – Čikagos „Bulls“

Spalio 25 d.


5.00 val. Minesotos „Timberwolves“ – Sakramento „Kings“

Spalio 26 d.

3.00 val. Milvokio „Bucks“ – Čikagos „Bulls“


Spalio 27 d.

00.00 val. Denverio „Nuggets“ – Lons Andželo „Clippers“

3.00 val. Oklahomos „Thunder“ – Čikagos „Bulls“


21.30 val. Indianos „Pacers“ – Filadelfijos „76ers“

Alfa.lt

Video rekomendacijos: