Sunkiai sergančio I.Austino svajonę žaisti NBA gali išpildyti kompiuterinio žaidimo gerbėjai



Jaunas amerikietis Isaiahas Austinas šiemet turėjo tapti ryškia krepšinio žvaigžde. Tačiau netapo. Aukštaūgį sustabdė sunki ir reta liga. Vaikino svajonę tapti NBA žvaigžde dabar gali išpildyti milijonai kompiuterinio žaidimo „NBA 2K15" gerbėjų visame pasaulyje.



Kai tą vakarą Brukline stūksančioje „Barclay Center" arenoje buvo ištartas I.Austino vardas, salėje buvę žiūrovai atsistojo, o jaunasis krepšinio talentas apsipylė ašaromis. Tai įvyko šių metų birželio 26-ąją, per NBA naujokų biržą. Po penkioliktojo šaukimo lygos komisaras Adamas Silveris į sceną pakvietė krepšininką, kurio karjera baigėsi taip ir neprasidėjusi.

216 centimetrų Bayloro universiteto studentui I.Austinui buvo prognozuojama puiki ateitis. Žaisdamas NCAA studentų lygoje vaikinas pelnydavo po 11,2 taško, atkovodavo 5,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo net po 3,1 varžovų metimo.



Todėl I.Austinas užpildė paraišką dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje. Ekspertai prognozavo, kad vaikinas bus pašauktas dar per pirmąjį ratą.
Tačiau prieš pat žingsnį į geriausią pasaulyje krepšinio lygą I.Austinui buvo atliktas sveikatos patikrinimas, per kurį paaiškėjo – jaunuolis serga sunkia ir reta liga. Medikai rekomendavo kuo skubiau nutraukti sportininko karjerą.

Paaiškėjo, kad I.Austinas serga Marfano sindromu. Tai liga, kuri sukelia skeleto, širdies kraujagyslių sistemos anomalijas, akių pokyčius. Tokie ligoniai pasižymi neproporcingai ilgomis galūnėmis, plokščiapadyste, stuburo iškrypimu, trumparegyste. Sergantys negali sportuoti ir nuolat yra prižiūrimi genetiko, oftalmologo, ortopedo, kardiologo, kardiochirurgo.

I.Austinas sulaukė garbės kvietimo į NBA, tačiau į stipriausios pasaulyje krepšinio lygos aikštę taip ir neįžengė.

Vaikino kovą su liga šiuo metu stebi 34 tūkst socialinio tinklo „Twitter" vartotojų.

Įkvėpė net L.Jamesą

Šią savaitę labai populiaraus kompiuterinio žaidimo „NBA 2K15" kūrėjai pranešė, kad sunkiai sergantis I.Austinas visgi galės tapti krepšinio žvaigžde. Nors tikrovėje jis nežaidžia lygoje, tačiau buvo įtrauktas į kompiuterinį žaidimą kaip laisvasis agentas.

„Aš nežinau, kaip tinkamai išreikšti savo dėkingumą už šitą garbę ir dėmesį", – savo „Twitter" paskyroje paskelbė I.Austinas.




Dėmesį sunkiai sergančiam jaunuoliui parodė ir Klivlando „Cavaliers" žvaigždė LeBronas Jamesas, kurio bendraklubiu galėjo tapti I.Austinas.

„Didelė diena mano bičiuliui Isaiahui Austinui! 2K komanda ką tik įtraukė jį tarp „NBA 2K15" laisvųjų agentų ir, žinot, aš jau turiu jį savo komandoje. Isaiahas man yra didelis įkvėpimo šaltinis. Neleisk, kad tave kas nors sustabdytų, žmogau", – antradienį socialiniame tinkle „Facebook" parašė NBA žvaigždė L.Jamesas.


I.Austino talentas žaidime yra įvertintas 73 reitingo taškais. Galima teigti, kad aukštaūgis yra laikomas stipriu vidutinioku. Tarkime, NBA žvaigždės L.Jameso talentas yra įvertintas 98, o Los Andželo „Lakers" lyderio Kobe Bryanto – 85 reitingo taškais.

Žaidimas „NBA 2K15 buvo išleistas spalį ir iškart pateko tarp labiausiai parduodamų. Kovoti virtualioje krepšinio lygoje gali milijonai krepšinio gerbėjų, turinčių žaidimų konsoles „Xbox One", „PlayStation 4", „Xbox 360" ir „PlayStation 3".

Legalią žaidimo versiją nusipirkę gerbėjai dabar gali į savo komandas įtraukti ir jaunąjį I.Austiną.




alt









15min.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: