Po istorinio D. Sabonio pasiekimo - komandos draugų ir varžovų trenerio komplimentai (VIDEO)



Indianos „Pacers“ lyderis tapo pirmuoju Lietuvos krepšininku, NBA rungtynėse surinkusiu tris dviženklius statistinius rodiklius.

Svečiuose rungtyniavę „Pacers“ krepšininkai (28-15) rezultatu 115:107 (15:21, 29:29, 30:31, 41:26) nugalėjo Denverio „Nuggets“ klubą (29-13), kurio generaliniu vadybininku dirba Artūras Karnišovas.

D. Sabonis prie pergalės prisidėjo 22 taškais (9/15 dvit., 1/2 trit, 1/3 baudų), 15 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

„Aš paprasčiausiai tikėjau savo komandos draugais, kad galėsime žengti žingsnį į priekį. Ketvirtajame kėlinyje visi pasitempė ir aš tiesiog bandžiau skaityti žaidimą“, – kalbėjo D. Sabonis.



„Sunku patikėti, kad tai tik pirmasis D. Sabonio trigubas dublis. Aikštelėje jo būna pilna visur. Jis pritraukia varžovus prie savęs, gerai pataiko, atkovoja kamuolius, atlieka perdavimus. Jis daro viską. Šį kartą nebūtume laimėję be puikaus jo žaidimo, ir tai akivaizdu“, – apie komandos draugo pasirodymą kalbėjo „Pacers“ puolėjas TJ. Warrenas.

Po rungtynių pagyrų komandos draugui negailėjo ir Dougas McDermottas.

„Nuostabu žaisti su tokiu krepšininku, kuris puikiai skaito žaidimą. Jam kelis kartus nedaug trūko pasiekti trigubą dublį ir dabar buvo puikus metas dėl jo pataikyti kelis metimus. Sabonis yra „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas“, – sakė D. McDermottas.

Tuo tarpu Denverio „Nuggets“ komandos treneris Mike‘as Malone‘as išskyrė Domanto Sabonio pasirodymą.

„Sabonis mus nužudė. Jie ketvirtame kėlinyje atkovojo šešis kamuolius puolime. Jie labai mažai prametė ir žaidė kietai. Skaudus pralaimėjimas“, – kalbėjo M. Malone'as.

D. Sabonis šį sezoną NBA tiesiog žiba ir yra arti patekimo į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. „Pacers“ aukštaūgis vidutiniškai per rungtynes pelno 17,8 taško ir atkovojo 12,9 kamuolio.










Alfa.lt ir BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: