Paviešintas sraigtasparnio piloto ir skrydžių valdymo centro pokalbis: prieš katastrofą – svarbus perspėjimas (VIDEO)



Sekmadienį visą pasaulį sukrėtusi Kobe Bryanto sraigtasparnio avarija pasiglemžė devynių žmonių gyvybes. Tą patį vakarą buvo paskelbta, kad kartu su K. Bryantu žuvo jo trylikametė dukra ir dar septyni asmenys.

„Sikorsky S-76B“ modelio sraigtasparnį pilotavęs Ara Zobayanas skrydžio metu nuolat palaikė ryšį su Los Andželo skrydžių valdymo centru.

Skelbiama, jog sraigtasparnis „Sikorsky S-76“ iš Jogno Wayne'o oro uosto pajudėjo sekmadienį 9 val. 6 min., anot skrydžių knygos.

Skrydžio metu pilotas kalbėjo ir apie matomumą, kuris nebuvo geras dėl tvyrojusio rūko.



9 val. 30 min. vietos laiku pilotas susisiekė su Burbanko oro uostu, kuris žinojo, jog sraigtasparnis aplink sukiojosi jau maždaug 15 minučių. Pilotas po to pasuko šiaurės bei vakarų link ir savo maršrutą tęsė virš 101-ojo greitkelio.

Skelbiama, jog sraigtasparnis susidūrė su dar prastesnėmis oro sąlygomis ir pilotas sraigtasparnį nukreipė į pietų kryptį. Pranešama, jog būtent šis manevras buvo lemtingas, mat transporto priemonė pasuko kalnuotos vietovės link.

Prieš pat sudužimą pilotas sulaukė perspėjimo, kad skrenda per žemai ir yra sunku tiksliai nustatyti jo buvimo vietą.

Po kelių sekundžių iš radaro dingo sraigtasparnis: šis atsitrenkė į kalną ir sudužo.

Kaip rodo Flightradar24 duomenimis, sraigtasparnis prie kalnų prisiartino būdamas 365 metrų aukštyje, netrukus (9.43 val. vietos laiku) jis staigiai pakilo iki 609 metrų.

9.45 val. oro transporto priemonė pradingo iš radarų, o po kelių minučių Los Andželo ugniagesiai sulaukė pirmojo liudininko skambučio.

Prieš patį sudužimą sraigtasparnis skriejo beveik 295 kilometrų per valandą greičiu.


Pranešama, jog oro sąlygos neatitiko minimalių skrydžio reikalavimų.












BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: