Skrydžių ekspertas įsitikinęs: „Skirsti tokiomis sąlygomis - labai prastas sprendimas“ (VIDEO)



Sekmadienį visą pasaulį sukrėtusi Kobe Bryanto sraigtasparnio avarija pasiglemžė devynių žmonių gyvybes. Tą patį vakarą buvo paskelbta, kad kartu su K. Bryantu žuvo jo trylikametė dukra ir dar septyni asmenys.

Gianna buvo antroji pagal amžių krepšininko dukra. Iš viso jis su žmona Vanessa turėjo keturias dukteris.

K. Bryantas pastaruosius dvejus metus treniravo Giannos AAU krepšinio komandą savo įkurtoje „Mamba“ sporto akademijoje.

Taip pat pranešama apie K. Bryanto bičiulių žūtį. Tarp jų – trys šeimos nariai –buvęs „Orange Coast“ koledžo beisbolo komandos vyriausiasis treneris Johnas Altobelli, su kuriuo kartu žuvo žmona Keri ir trylikametė dukra Alyssa.



Tarp aukų buvo ir mokyklos krepšinio trenerė Christina Mauser, jos mirtį patvirtino vyras. Likusios dvi keleivės – Sarah Chester ir moksleivė, jos duktė, Payton.

Sraigtasparnį pilotavo 50-etis armėniškų šaknų pilotas Ara Zoboyanas.

Kai praneša Los Andželo „Times“ dienraštis, žurnalistų kalbinti ekspertai linkę atmesti mechaninio gedimo priežastis ir labiau linkę kaltinti prastas oro sąlygas.

Skrydžių ekspertas Christeris Ahstromas sako, kad tragedijos galbūt buvo galima išvengti, jei pilotas būtų įvertinęs visas aplinkybes, ypač atsižvelgęs į tos dienos oro sąlygas.

„Manau, kad pagrindinė šios tragedijos priežastis yra netinkamai pasirinktas sprendimas skristi“, – teigė amerikietis.

Šiuo metu prie katastrofos vietos dirba bent 20 tyrėjų, kurie turi labai daug problemų, analizuodami šią katastrofą. Vieta, kurioje sudužo sraigtasparnis, yra sunkiai prieinama ir neaišku, kada žuvusiųjų palaikai bus pargabenti.

„Akivaizdu, kad tai – prastas sprendimas skirsti tokiomis sąlygomis. Sraigtasparniai neturi daug prietaisų, kurie vestų per prastą orą, lyginant su lėktuvais. Iš esmės, skrendi pagal save“, – sakė Ch.Ahstromas.


Privatų sraigtasparnį pilotavo 50-metis Ara Zaboyanas, turintis armėniškų šaknų.












BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: