Skelbiamos naujausios katastrofos detalės: sraigtasparnyje nebuvo įrengta svarbi perspėjimo sistema (VIDEO)



Sekmadienį visą pasaulį sukrėtusi Kobe Bryanto sraigtasparnio avarija pasiglemžė devynių žmonių gyvybes. Tą patį vakarą buvo paskelbta, kad kartu su K. Bryantu žuvo jo trylikametė dukra ir dar septyni asmenys.

JAV spauda praneša, kad sraigtasparnyje, kuriuo skrido NBA legenda, nebuvo įrengta svarbi programinė įranga, dėl kurios pilotas yra įspėjamas, kai sraigtasparnis priartėja per arti žemės.

Spėjama, kad būtent ši sistema galėjo išgelbėti nuo katastrofos.

Primename, kad Los Andželo policija antradienį informavo, kad visų devynių žmonių kūnai pagaliau yra rasti ir išgabenti iš įvykio vietos.



Pasak policijos tyrėjų, šiuo metu vyksta kūnų apžiūros.

Ekspertai artimiausiu metu paskelbs ir preliminarią ataskaitą apie katastrofos priežastis.

Primename, kad sraigtasparnių pilotas ir instruktorius Philippe`as Lesourda spėja, kad K. Bryanto orlaivis veikiausiai sudužo pilotui nesuvaldžius sraigtasparnio tvyrant tirštam rūkui.

„Kaltas bus tirštas rūkas. Kai tu prarandi orientaciją, tavo kūno pojūčiai gali suklaidinti. Tu nesupranti kurioje pusėje yra viršus arba apačia“, – teigė Ph. Lesourda.



Tuo tarpu Glendeile gyvenantis Davidas Lyudmirsky nufilmavo paskutinias K. Bryanto gyvenimo akimirkas, kuomet pro jo namą sraigtasparnis praskrido bent porą kartų, sukdamas ratus. Manoma, kad tai yra paskutinis įrašas prieš sraigtasparnio katastrofą.














BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: