V. Čeponis įvertino D. Sabonio pasiekimą: „Perfrazuojant Jasikevičių, Domantas jau yra tapęs vyru. Tiksliau - vyrų vyru“



Domantas Sabonis vos per keturis sezonus NBA lygoje sugebėjo padaryti tai, ko taip ir nepavyko legendiniam jo tėčiui Arvydui.



Skelbiama, jog lietuvis išbėgs ant parketo per NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

D. Sabonis tapo vos antruoju lietuviu, kuriam tai pavyks padaryti. Pirmasis tai padarė Klivlando „Cavaliers“ ekipai atstovavęs Žydrūnas Ilgauskas. Jis NBA „Visų žvaigždžių“ mače žaidė 2003-aisiais ir 2005-aisiais.



Garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis socialiniame tinkle „Facebook“ įvertino Domanto Sabonio pasiekimą.

Kviečiame paskaityti:

„Buvo galima prognozuoti, kad Domantas Sabonis pateks į "Visų žvaigždžių" rungtynes, bet vis tiek kažkaip nelengva patikėti, kad per trumpą laiką Saboniukas prasibrovė tarp elitinių NBA žaidėjų.

NBA rungtynių žiūriu mažiau nei Eurolygos ar LKL, bet teko matyti keletą "Indiana Pacers" mačų šį sezoną. Domantas tobulėja tiesiog kaip ant mielių. Jis ne tik trykšta pasitikėjimu, bet ir renka daug taškų, yra vienas geriausių kovotojų dėl kamuolių lygoje. Be to, lietuvis yra vienas geriausių visoje NBA nusimetančiu kamuolį aukštaūgių, kai yra dvigubinamas. Tai turbūt lemia ir tėvo genai bei jo patarimai.


Jis puikiai mato aikštę, gali atlikti ir ilgesnį rezultatyvų perdavimą, pasižymi puikiu žaidimo pojūčiu. Domantas taip pat stato itin kokybiškas užtvaras, o po jų meistriškai juda į baudos aikštelę.

Lietuvis patobulino puskablį silpnąja dešine ranka. Gal nepakenktų išmokti ir pilną kablį dešine, kaip tai idealiai darydavo Arvydas, taip pat tokiu būdu iš lietuvių solidžiai mesdavo Einikis, dabar taip sugeba atakuoti ir Motiejūnas.

Tiesa, vis dar reikia tobulinti metimą iš vidutinio nuotolio, ir iš tolimos distancijos. Bet ir šioje srityje Sabonis po truputį juda į priekį. Jei jis patobulins metimą, taps dar sunkiau sustabdomu.

Kita problemėlė - kai reikia gintis prieš sunkesnius "centrus". Tarkim, mačiau, kaip Jokičius apstumdo Domą. Tada jam reikia komandos draugų pagalbos. Taigi dar nepakenktų šiek tiek sutvirtinti jau pakankamai stiprų kūną, tačiau tuo pačiu metu labai svarbu neprarasti staigumo. Kita vertus, puolime mūsiškis sugeba efektyviai taranuoti priešininkus ir susikurti erdvės ir prieš fiziškai pakankamai pajėgius varžovus.


Man šiek tiek nerimo kelia tai, kad į aikštę po sunkios traumos grįžus Oladipo, Domanto vaidmuo gali minimaliai sumažėti, Saboniukas galbūt gali gauti mažiau kamuolių. Juk žinome, kad Oladipo labai mėgsta žaisti ir individualiai.

Net kai jis dar nerungtyiavo šį sezoną, ne kartą pastebėjau, kad ir kai kurie kiti "Indiana Pacers" krepšininkai kartais pagaili kamuolio Saboniukui. O atėjus Oladipo ši tendencija gali sustiprėti. Tikėkimės, taip nenutiks.

Perfrazuojant Jasikevičių, Domantas jau tikrai yra tapęs vyru. Tiksliau - vyrų vyru“, - trumpai rašė V. Čeponis.












BasketZone.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: