„Lakers“ galutinai nutarė atsisveikinti su D. Cousinsu ir pasikviesti „Pistons“ puolėją

Į NBA lygos čempionų žiedus nusitaikęs Los Andželo "Lakers" žvaigždynas galutinai nusprendė išsiskirti su DeMarcusu Cousinsu, kad atlaisvintų vietą sudėtyje.

Dukart olimpinis čempionas liepos pradžioje su "Lakers" pasirašė vienerių metų 3,5 mln. dolerių vertės kontraktą.



Priminsime, kad komandoje jo vietą komandoje užėmė praeityje NBA arenose siautėjęs Dwightas Howardas.

2018 metų sausį Achilo sausgyslės plyšimą patyręs D.Cousinsas vasarą sukirto rankomis už minimalų kotraktą su čempiono titulą gynusiu Ouklando "Golden State Warriors" klubu, kuriame debiutavo tik praėjusių metų sausį, reguliariajame sezone sužaidė 30 mačų, vidutiniškai per 26 minutes rinko 16,3 taško, atkovojo 8,2 bei perėmė 1,3 kamuolio, atliko 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,5 metimo.

Keturiskart NBA "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvio karjeros lygoje statistika yra gerokai solidesnė. 29 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas, vilkėdamas Sakramento "Kings", Naujojo Orleano "Pelicans" ir "Warriors" ekipų marškinėlius, viso sužaidė 565 dvikovas, per kurias pelnydavo 21,2 taško, atkovodavo 10,9 bei perimdavo 1,4 kamuolio, atlikdavo 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo 1,2 metimo.


Šis atleidimas "Lakers" biuvo reikalingas, kad galėtų pasikviesti "Pistons" puolėją Markieffą Morrisą, kuris susitarė su Detroito klubu dėl kontrakto nutraukimo ir sekmadienį taps laisvuoju agentu.

Šiame sezone 30 metų 208 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas vidutiniškai per 23 minutes rinko 11,1 taško, atkovojo 3,9 kamuolio ir atliko 1,6 rezultatyvaus perdavimo.











Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: