Koronavirusas įsiskverbė ir į NBA



Paaiškėjus, kad Jutos „Jazz" žaidėjas Rudy Gobertas užsikrėtė koronavirusu, Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vadovai neribotam laikui sustabdė lygos varžybas.

„Jazz" naktį turėjo žaisti su Oklahomos „Thunder" ekipa. „Jutos ekipos žaidėjo testas dėl koronaviruso buvo teigiamas. Rezultatas paaiškėjo likus nedaug laiko iki „Jazz" ir „Thunder" rungtynių pradžios. Susirgusio žaidėjo aikšelėje nebuvo. Rungtynės tarp šių komandų nukeltos. NBA sustabdo visas čempionato rungtynes. Ši pertrauka skirta tam, kad apsispręstume, kaip toliau elgtis", ­­­– rašoma tviteryje paskelbtoje NBA žinutėje.

Pranešama, kad visi „Jazz" ir „Thunder" žaidėjai išsiųsti į karantiną.

Jutos komandos išplatintame pranešime teigiama, jog vienas ekipos žaidėjas atliko gripo ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijos testus ir jų rezultatai buvo neigiami. „Nepaisant to, pasitarus su medikais nuspręsta krepšininką patikrinti ir dėl koronaviruso. Teigiamo rezultato sulaukta prieš pat rungtynes. Apie tai nedelsiant buvo informuota lyga. NBA vadovybė pasielgė teisingai, atšaukdama rungtynes. Palaikome kontaktus su lyga ir informuosime apie visas naujienas", ­­­– sakoma pranešime.



NBA vadovybė dėl koronaviruso grėsmės paprašė penkių komandų izoliuoti savo žaidėjus, praneša ESPN. Tokių rekomendacijų sulaukė Klivlando „Cavaliers", Niujorko „Knicks", Bostono „Celtic", Detroito „Pistons" ir Toronto „Raptors" ekipos, mat per pastarąsias dešimt dienų NBA čempionate jos rungtyniavo su „Jazz" krepšininkais.











Alfa.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: