L. Jamesas ir S. Ibaka pateko į sportininkų dešimtuką, kurių vaikystė priminė baisiausią košmarą



Kiekvienas iš mūsų yra savo gyvenimo kalvis, tačiau mes visi esame bejėgiai prieš likimą, kurioje pasaulio vietoje ir kokioje šeimoje gimsime.



Portalas tv3.lt pristato 10 sportininkų, kurių vardas šiandien yra plačiai nuskambėjęs visame pasaulyje, o jų šlovingi pasiekimai kalba patys už save.

Tarp dešimtuko atsidūrė ir du krepšininkai - LeBronas Jamesas ir Serge'as Ibaka. Tai atletai, kurie savo kelionę planetoje pradėjo mažais žingsniais, tačiau sunkus darbas ir užsispyrimas jiems leido pakilti į didžiausias aukštumas.



Tačiau vaikystėje jie visi buvo priversti gyventi skurdžiai, jausdami nepriteklių ir nerimą, jog tai gali būti paskutinė jų gyvenimo diena.

Tiesa, tai nereiškia, kad kažkurio iš šių sportininkų vaikystė buvo sunkesnė nei kitų – jų visų istorijos išskirtinės ir vertos knygos viršelio.

style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="8854447420"> //




Serge'as Ibaka



Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai žinomas Serge'as Ibaka gimė pilietinio karo purtomoje Kongo Respublikoje.

Net 16 vaikų šeima buvo pati „mažiausia“ S.Ibaka vaikystės problema.

Dėl sunkios ligos mirusi mama šį pasaulį paliko anksčiau laiko, o sportininko tėvas tapo antrojo Kongo karo belaisviu.

Krepšinis visą gyvenimą buvo vienintelė S.Ibaka galimybė pabėgti nuo visų problemų.

Galiausiai, būdamas 17-os metų, jis pabėgo į Europą, gavo Ispanijos pilietybę ir šiandien yra Jono Valančiūno komandos draugas Toronto „Raptors“ klube.

//




LeBronas Jamesas





Dar vienas sportininkas, kurio vardą šiandien linksniuoja net ir nieko apie krepšinį neišmanantys žmonės.

Kai „Karaliaus“ pravarde žinomas krepšininkas išvydo pasaulį, jo mamai buvo vos 16 metų.


LeBrono tėvas greitai „pasiplovė“, todėl būsimą NBA žvaigždę turėjo užauginti dar pilnametystės nepasiekusi mama.

Vaikystėje krepšininkas kartu su ja pakeitė ne vieną gyvenamąją vietą, nes jo motina nuolat ieškojo geriau apmokamo darbo.

LeBronui dažniausiai tekdavo leisti dienas labai prastos reputacijos rajonuose, tačiau sunki vaikystė kaip reikiant jį užgrūdino ir šiandien „Karalius“ gatvėmis vaikšto su karūna.


Be šių krepšininkų, į dešimtuką pateko futbolininkai - Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Pele ir Luka Modričius, kovotojai - Jose Aldo, Mike'as Tysonas ir Bibiano Fernandesas bei tenisininkas - Novakas Djokovičius.
 
Visą straipnį skaitykite čia

//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //




alt



style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-a0-16+1s+4t-8b" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //













TV3.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: