S. Curry su S. Nashu sulyginęs D. Nelsonas: kas galėjo pagalvoti, kad Stephas taps MVP?



Buvęs "Golden State Warriors" vyriausiasis treneris Donas Nelsonas papasakojo, kad "karių" superžvaigždė Stephenas Curry viršijo visus lūkesčius, o taip pat jį sulygino su legendiniu kanadiečiu, dukart NBA sezono MVP Steve'u Nashu.

"Kas galėtų pagalvoti, kad Curry taps lygos MVP, - prisiminė D.Nelsonas. - Man atrodė, kad jis gali pasiekti "Visų žvaigždžių" rungtynių įžaidėjo lygį.

Maniau, kad jios bus panašus į Steve'as Nashą tik labiau mėgs tolimus metimus. Steve'as visada perdavimus laikė svarbesniu žaidimo komponentu.

Visada stengdavausi įtikinti jį dažniau mesti, tačiau niekada nereikėjo to daryti su Curry. Jis visada buvo pasirengęs, jei tik atsirasdavo proga metimui."



"Warriors" pasirinko S.Curry 2009 metų naujokų biržoje 7-uoju šaukimu. Per tą laiką snaiperis triskart tapo NBA čempionu, dusyk - lygos MVP ir dalyvavo šešiuose "Visų žvaigždžių" mačuose.

Viso per karjerą reguliariuosiuose sezonuose 32 metų 191 cm ūgio įžaidėjas sužaidė 694 rungtynes, kuriose vidutiniškai per 30 minučių rinko 23,5 taško (43,6 proc. trit., 90,5 proc. baudų), atkovojo 4,5 bei perėmė 1,7 kamuolio ir atliko 6,6 rezultatyvaus perdavimo.












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: