Aukcione – K. Bryanto čempiono žiedas, skirtas 2012-ųjų pergalei Londono olimpiadoje

Krepšininko Kobes Bryanto čempiono žiedas, skirtas JAV rinktinės pergalei Londono olimpinėse žaidynėse, bus parduotas aukcione, skelbia ESPN.



K. Bryantas žuvo šių metų sausio 26 d. aviakatastrofoje. Sraigtasparnyje taip pat buvo jo trylikametė duktė ir dar septyni žmonės. Niekas neišgyveno.

Iš viso aukcionui pasiūlyta 86 daiktai, susiję su legendiniu krepšininku. Tai marškinėliai, sportiniai bateliai ir auksinis žiedas su 8 deimantais ir išgraviruota krepšininko pavarde, skirtas pergalei 2012-ųjų žaidynėse. Iš pradžių žiedas priklausė K. Bryanto motinai.

Aukciono organizatoriai pranešė, kad 5 proc. nuo lėšų, gautų už kiekvieną parduotą daiktą, eis į fondą, kurį po vyro ir dukros mirties įsteigė krepšininko žmona Vanessa.


Šiuo metu aukcione brangiausiai siūlomi bateliai, kuriais avėdamas K. Bryantas žaidė penktas NBA čempionato finalo rungtynes su Filadelfijos „76ers“. Jau dabar jų kaina siekia 28 tūkst. JAV dolerių. Pigiausiai siūlomas kamuolys su K. Bryanto autografu – 125 JAV doleriai. Aukcionas baigsis gegužės 26 d.

K. Bryantas su Los Andželo „Lakers“ penkis kartus tapo NBA čempionu, 2008-aisiais buvo pripažintas naudingiauiu NBA žaidėju, o 2009 ir 2010 m. – naudingiausiu NBA finalo serijos krepšininku. Su JAV rinktine K. Bryantas dukart laimėjo olimpines žaidynes (2008 ir 2012 m.). Visų laikų rezultatyviausių NBA žaidėjų rikiuotėje jis užima ketvirtą vietą (33 643 taškai), Kobe taip pat 18 kartų dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: