K. Abdul-Jabbaras: rasizmas JAV panašus į dulkes ore - jų nesimato, bet jos visur (VIDEO)

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir Los Andželo "Lakers" legenda Kareemas Abdul-Jabbaras palaiko protestus prieš policijos žiaurumą ir George'o Floydo nužudymą.



"Taip, protestai dažnai panaudojami kitiems tikslams, - teigia 73-ejų šešiskart NBA čempionas ir tiek pat sykių lygos MVP. - Taip pat kaip sirgaliai, kurie švęsdami savo sporto komandos pergalę degina automobilius ir daužo vitrinas.

Man nepatinka stebėti, kaip padeginėjami pastatai ir plėšiamos parduotuvės. Tačiau afroamerikiečiai jau daugybę metų gyvena degančiame pastate dusdami nuo dūmų, kai liepsnos braunasi vis arčiau ir arčiau.

Rasizmas JAV panašus į dulkes ore. Jos atrodo nematomos, net jei nuo jų dūstate. Tačiau užtenka pasirodyti šviesos spinduliui, tampa aišku, kad jų pilna visur."


JAV vyksta masiniai protestai ir riaušės dėl G.Floydo nužudymo. Juodaodį vyrą Mineapolyje sulaikė gegužės 25 dieną įtariant jį susimokėjus parduotuvėje padirbta 20 dolerių kupiūra.

Vienas iš policininkų laikė G.Floydo kaklą prispaudęs keliu prie žemės ilgiau nei 5 minutes, nors pastarasis vis kartojo, kad negali kvėpuoti. Galiausiai vyras prarado sąmonę, buvo nugabentas į ligoninę, kur netrukus mirė. Keturi sulaikyme dalyvavę policininkai buvo atleisti iš darbo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: