Mirė Ą. Tubelio universiteto legenda

Ketvirtadienį, eidamas 85-uosius metus, mirė vienas garsiausių NCAA krepšinio trenerių Lute'as Olsonas.



Amerikietis treniravo ne vieno universiteto komandą, tačiau ryškiausią pėdsaką paliko Arizonoje, kur dirbo 1983-2008 metais.

Jam stojus prie "Wildcats" vairo, komanda išgyveno ne geriausius laikus, o nuo 1985-ųjų į atkrintamąsias varžybas pateko net 25 sezonus iš eilės.

1997 metais L.Olsono auklėtiniai tapo NCAA čempionais, o du šios komandos žaidėjai vėliau puikiai įsitvirtino NBA lygoje. Po metų naujokų biržoje net antrasis savo pavardę išgirdo Mike'as Bibby, po dvejų dešimtuoju šaukimu buvo pasirinktas Jasonas Terry.


Strategas taip pat treniravo buvusį žalgirietį Loreną Woodsą bei neptūnietį Mustafą Shakurą, taip pat treniravo tokias NBA žvaigždes kaip Damoną Stoudemire'ą, Richardą Jeffersoną, Gilbertą Arenasą bei čempionų titulus iškovojusius, o vėliau treneriais tapusius Steve'ą Kerrą ir Luke'ą Waltoną.

L.Olsonas yra Krepšinio bei koledžų Šlovės muziejų narys.

"Wildcats" gretose turėjo debiutuoti Vilniaus "Ryto" dublerių žvaigždė Ąžuolas Tubelis bei jo brolis Tautvilas ir Kauno "Žalgirio" išugdytas Kerras Kriisa, tačiau dėl koronaviruso pandemijos universitetas nutarė nedalyvauti jokių sporto šakų varžybose.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: