R. Feltonas: „Knicks“ jaučiamas ypatingas spaudimas, tai daugeliui sugadino karjerą

Keturiolika sezonų NBA lygoje praleidęs Raymondas Feltonas papasakojo apie savo pojūčius rungtyniaujant Niujorko "Knicks" komandoje 2010-2011 ir 2012-2014 metais.



Užpraeitą sezoną karjerą baigęs 36-erių įžaidėjas atsakė į klausimą, kokį patarimą jis duotų dabartiniams "Knicks" atakų organizatoriams Frankui Ntilikinai ir Dennisui Smithui.

"Smithui ir Ntilikinai tiesiog palinkėčiau pasitikėjimo savo jėgomis. Kad jie sugebėtų nepasiduoti spaudimui, - teigia R.Feltonas. - Niujorke tu jauti milžinišką spaudimą. Niujorke iš tiesų myli krepšinį, myli komandą. Ir jei tu neparodai lygio, tau būtinai apie tai primins. Mačiau, kaip toks priekabus požiūris sugadino karjerą daugeliui žaidėjų.

Niujorke turi būti kietas ir tuo pačiu daug dirbti. Ką tiksliai žinau apie vietinius sirgalius - jiems patinka kieti žaidėjai, kurie atiduoda visas jėgas aikštelėje. Jei nesugebi pataikyti, privalai padaryti kažką kita gero komandos labui.


Būtent taip jaučiausi toje arenoje, todėl dar vienas patarimas Smithui ir Ntilikinai: stenkitės tapti įvairiapusiais žaidėjais. Kiekvienas lygoje galvoja apie taškų rinkimą, kad tai prideda nulių kontrakte. Tačiau realybėje gali daryti daug kitų dalykų, kurie taip pat padės sudarant sutartį."

Priminsime, kad "Knicks" priklauso Kaune gimęs, tačiau Kanadoje užaugęs ir šios šalies pilietybę turintis Ignas Brazdeikis.

21-erių 198 cm ūgio puolėją 2019 metų NBA naujokų biržoje Niujorko klubas pasirinko 47-uoju šaukimu, tačiau praėjusiame sezone pagrindinėje komandoje jis sužaidė vos 9 rungtynes, kuriose aikštelėje pasirodydavo epizodiškai, o daugiausia laiko praleido dukterinėje ekipoje G lygoje.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: