„Spurs“ legenda T. Duncanas traukiasi iš trenerių štabo

San Antonijaus "Spurs" legenda Timas Duncanas paliks komandos vyriausiojo trenerio Greggo Popovichiaus nuolatinio asistento pareigas.



Kaip praneša krepšinio apžvalgininkas Markas Steinas, buvusi NBA lygos superžvaigždė grįš pie sau įprastų pareigų, kurias jis turėjo klube iki praeito sezono bei dažnai lankysis treniruotėse kaip žaidėjų įgūdžių lavinimo treneris.

Vadovybė iš anksto žinojo, kad T.Duncanas nuolatiniu asistentu dirbs tik metus, tad toks sprendimas nebuvo staigmena.

Specialistas net nevyko į sezono pratęsimą Orlando "burbule", o liko San Antonijuje, kur padėjo po peties traumos reabilitaciją atlikusiam vienam komandos lyderių LaMarcusui Aldridge'ui.


Vyriausiojo trenerio pareigose T.Duncanas savo sąskaitoje turi vieną mačą. Kovo 3 dieną jis pavadavo dėl asmeninių priežasčių nedalyvavusį G.Popovichių, o "Spurs" 104:103 palaužė Šarlotės "Hornets" krepšininkus.

1997 metų NBA naujokų biržoje "Spurs" pasirinko Mergelių salose gimusį aukštaūgį pirmuoju šaukimu ir neapsiriko.

T.Duncanas San Antonijuje rungtyniavo visus savo 19 sezonų, penkiskart tapo NBA čempionu (1999, 2003, 2005, 2007 ir 2014 m.), dusyk - lygos MVP (2002 ir 2003 m.), po 15 kartų buvo renkamas į "Visų žvaigždžių" rungtynes ir sezono geriausiai besiginančių žaidėjų penketus.

44-erių 211 cm ūgio puolėjas NBA lygoje viso sužaidė 1392 rungtynes, vidutiniškai per 34 minutes rinko po 19 taškų, atkovojo 10,8 kamuolio, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2,2 metimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: