„Heat“ oficialiai pratęsė kontraktus su kylančia žvaigžde bei komandos simboliu

NBA vicečempionas Majamio "Heat" klubas oficialiai pranešė apie naujo kontrakto su Bamui Adebayo pasirašymą.



Su praėjusiame sezone įspūdingai statistikos rodiklius pagerinusiu amerikiečiu sudaryta penkerių metų 163 mln. dolerių sutartis, kurios suma prie tam tikrų sąlygų gali padidėti iki 195,6 mln.

Trejus metus Majamyje praleidęs B.Adebayo praėjusiame sezone dalyvavo "Visų žvaigždžių" rungtynėse, buvo pretendentas į didžiausią pažangą padariusio bei geriausiai besiginančio žaidėjo titulus.

Reguliariajame sezone 23 metų 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 34 minutes rinko 15,9 taško, atkovojo 10,2 bei perėmė 1,1 kamuolio, atliko 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,3 metimo.


Atkrintamosiose varžybose B.Adebayo rodikliai buvo dar įspūdingesni - 17,8 pelnyto taško (užpraeitame sezone - 3,4), 10,3 atkovoto kamuolio (4), 4,4 rezultatyvaus perdavimo (0) ir 0,8 blokuoto metimo (0,4) per 36 minutes.

Taip pat oficialiai paskelbta apie vienerių metų minimalaus kontrakto pasirašymą su "Heat" kapitonu ir komandos simboliu tapusiu Udoniu Haslemu, kuris Majamyje rungtyniaus jau 20-ą sezoną.

203 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas neišgirdo savo pavardės 2002 metų NBA naujokų biržoje, tačiau šansą išbandyti jėgas jam suteikė gimtojo miesto klubas, nors pirmiausia pasiuntė į Plėtojimosi lygą. Ir neapsiriko. U.Haslemas liko ištikimas Floridos komandai visą karjerą, o "Heat" jau seniai yra paskelbę, kad jis nekeičiamas.

Tiek pat ar daugiau sezonų vienoje ekipoje rungtyniavo vos 5 krepšininkai lygos istorijoje: Dirkas Nowitzki (21 m., Dalaso "Mavericks"), Kobe Bryantas (20 m., Los Andželo "Lakers"), Timas Duncanas (19 m., San Antonijaus "Spurs"), Johnas Stocktonas (19 m., Jutos "Jazz") ir Reggie Milleris (18 m., Indianos "Pacers").

"Heat" treneris Erickas Spoelstra norėjo, kad 40-metis veteranas liktų komandoje dėl puikios atmosferos rūbinėje palaikymo, nes žaidimo prasme iš jo senokai mažai naudos - per pastaruosius ketverius metus aikštelėje viso pasirodė 44 mačuose ir pelnė 76 taškus, o praėjusiame sezone žaidė vos ketveriose rungtynėse ir įmetė 12 taškų.

Triskart NBA čempionas lygoje viso sužaidė 858 rungtynes (500 pradėjo starto penkete), vidutiniškai per 25 minutes įmesdavo 7,6 taško ir sugriebdavo 6,7 atšokusio kamuolio.

U.Haslemas yra daugiausia kamuolių klubo istorijoje atkovojęs žaidėjas (5 754), o pagal pelnytus taškus (6 523) užimą septintą vietą, o pagal rungtynių skaičių ir aikštėje prealeistas minutes nusileidžia tik "Heat" legendai Dwyane'ui Wade'ui.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: