„Clippers“ gresia 10 mln. dolerių bauda bei pašalinimas iš naujokų biržos

NBA pradėjo tyrimą dėl Los Andželo "Clippers" klubui pateikto ieškinio dėl komandos lyderio ir lygos superžvaigždės Kawhi Leonardo persikėlimo į Kalifornijos komandą iš Toronto "Raptors" 2019 metais.



Johnny Wilkesas kaltina "Clippers" savininką Jerry Westą tuo, kad padėjo prisivilioti tuomet ką tik čempionu tapusį krepšininką, tačiau negavo žadėto atlygio.

Vyras tvirtina, kad palaiko glaudžius ryšius su K.Leonardu ir jo dėde Dennisu Robertsonu, o J.Westas kreipėsi į jį prašydamas padėti įsigyti krepšininką.

J.Wilkensas teigia, kad už paslaugas paprašė 2,5 mln. JAV dolerių ir gavo teigiamą atsakymą, o tuomet pateikė "Clippers" informaciją, kuri padėtų organizuoti prezentaciją taip, kad ji tiktų atletui, tačiau žadėto atlygio už tai negavo.


NBA tyrimas atliekamas dėl galimo draudžiamo ryšio su tarpininkais, už ką numatyta bauda iki 10 mln. dolerių bei teisės rinktis žaidėjus artimiausioje NBA naujokų biržoje atėmimas.

"J.Wilkeso pateiktame ieškinyje gausu netikslumų, o kaltinimai yra nepagrįsti. "Clippers" aktyviai bendradarbiauja su lyga atliekant tyrimą, kuris yra standartinis esant tokiems pareiškimams. Klubas pateikia NBA įrodymus, kad pareikšti kaltinimai yra melagingi", - rašoma oficialiame "Clippers" pareiškime.

"To nebuvo. J.Wilkesas neturi nieko bendro su mano perėjimu į komandą.

Esu iš Los Andželo, užaugau šiame mieste. Žmonės bando uždirbti pinigų įvairiais būdais. Nesu įsitikinęs, kad tai - paskutinis atvejis. Žinau daug įvairios elgsenos žmonių", - teigia K.Leonardas.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: