J. Linui nepavyko grįžti į NBA - sandoris su „Warriors“ neįvyko dėl kinų

Devynis sezonus NBA praleidęs Jeremy Linas buvo per žingsnį nuo grįžimo į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.



Kaip jau rašėme, Taivanio kilmės amerikietis sukirto rankomis su San Fransisko "Golden State Warriors" klubu. Būtent "karių" gretose J.Linas pradėjo savo karjerą NBA bei 2010-2011 metų sezone sužaidė 29 rungtynes.

Buvo suderėta dėl kontrakto, liko tik sulaukti Kinijos krepšinio asociacijos (CBA) leidimo. Deja, būtent šio leidimo San Fransisko klubas ir negavo per pagal FIBA taisykles numatytą laikotarpį.

Buvo planuojama, kad krepšininkas sezoną pradės dukterinėje Santa Kruzo "Warriors" ekipoje bei gerins formą G lygoje, o vėliau galės prisijungti prie pagrindinės komandos.


2019 metais su Toronto "Raptors" NBA čempionu tapęs J.Linas nesulaukė pasiūlymų iš lygos klubų ir pirmą kartą išvyko rungtyniauti už JAV ribų bei apsivilko Pekino "Ducks" ekipos marškinėlius.

Kinijos pirmenybėse 32-ejų 191 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 34 minutes rinko 22,4 taško, atkovojo 5,6 bei perėmė 1,9 kamuolio ir atliko 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

NBA lygoje J.Linas viso sužaidė 480 rungtynių, vidutiniškai per 26 minutes įmesdavo 11,6 taško (34,2 proc. trit.), atkovodavo 2,8 bei perimdavo 1,1 kamuolio ir atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: