Žinomas klubas favoritas papildyti NBA čempionato dalyvių gretas

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisaras Adamas Silveris anksčiau yra sakęs, kad lyga pasirengusi padidinti čempionate dalyvaujančių klubų skaičių. Pasak CNBC insaiderio Jabari Youngo, Sietlas rezervavosi vieną iš dviejų galimų laisvų vietų.



Miesto merė Jenny Durkan jau vedė derybas su A. Silveriu ir sakė, kad galimybes Sietlo klubui žaisti NBA čempionate vertina labai aukštai.

„Jei bus priimtas protingas sprendimas sukurti komandą geriausiame Amerikos mieste, turėsime „Sonics “. Taigi esu nusiteikusi optimistiškai“, – sakė J. Durkan.

„SuperSonics“ vardas, logotipas ir komandos spalvos yra prieinamos kiekvienam naujam NBA klubui iš Sietlo.


Sietlo klubas NBA varžybose dalyvavo iki 2008-ųjų vidurio. 2006 m., nepavykus įtikinti valstijos valdininkų atnaujinti klubo areną, komanda buvo parduota verslininkui Howardui Schultzui, kuris nustatė 12 mėn. terminą, po kurio komanda galėtų persikelti į Oklahomą. 2008 m. balandžio mėn. NBA vadovybė sutiko su šiuo sprendimu ir leido perkelti komandą į Oklahomą. Su tuo nesutiko Sietlo valdžia, kuri buvo sutarusi, kad „SuperSonics“ žais miesto arenoje iki 2010 m. lapkričio 30 d., todėl padavė verslininkus į teismą. 2008 m. liepos 3 d. buvo pasiektas susitarimas, kuris nustatė, kad komandos vadovas gali perkelti komandą į kitą miestą, bet turi sumokėti miestui 45 mln. JAV dolerių ir dar 30 mln. per penkerius metus, jei miestas negaus naujos komandos.

Remiantis „Pickandroll“ svetaine, dėl antros naujos komandos NBA pirmenybėse varžysis Las Vegasas ir Kanzasas. Abu miestai turi noro, žmonių ir pinigų įgyvendinti savo svajones. Tačiau Las Vegasas šiuo metu laikomas favoritu užimti antrą laisvą vietą plečiantis NBA lygai.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: