G. Arenas prisipažino klydęs dėl slovėno: įsimylėjau L. Dončičių

G. Arenas prisipažino klydęs dėl slovėno: įsimylėjau L. Dončičių

Buvusi NBA žvaigždė Gilbertas Arenasas prisipažino, kad netikėjo Dalaso "Mavericks" lyderio Lukos Dončičiaus galimybėmis iki to, kol nepamatė pirmųjų slovėno rungtynių lygoje.



"Įsimylėjau Luką Dončičių... Stebėjau jo pasirengimą naujokų biržai ir maniau, kad jis per lėtas, kad nesugebės atsilaikyti prieš NBA gynėjus. Tačiau man pakako vienerių rungtynių, kad suvokčiau, kaip smarkiai klydau.

Visi europiečiai yra talentingi, jie sugeba adaptuotis NBA. Luka yra visgi kitoks net sulyginus su kitais. Jis turi puikius fizinius duomenis, sugeba pasireikšti kaip vedlys, puikiai pataiko, skaito visus žaidimo elementus ir sugeba blizgėti visose pozicijose.

Jums tiesiog reikia atiduoti jam kamuolį ir leisti tai padaryti. Kurioje vietoje ant parketo jis nebūtų, jo pranašumas ryškiai pastebimas", - teigia G.Arenasas.


Trečią sezoną lygoje rungtyniaujantis L.Dončičius vėl demonstruoja stulbinančius rodiklius ir yra įvardijamas tarp rimčiausių kandidatų į MVP titulą.

21-erių 201 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 35 minutes renka 27,4 taško (28,5 proc. trit.), atkovoja 9,4 bei perima 1,1 kamuolio ir atlieka 9,7 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: