Du lemiamus tritaškius pataikęs D. Lillardas: treneriai mano, kad esu ambicingiausias žmogus pasaulyje

Du lemiamus tritaškius pataikęs D. Lillardas: treneriai mano, kad esu ambicingiausias žmogus pasaulyje

Šeštadienį Portlando "Trail Blazers" išvykoje stebuklingai palaužė Čikagos "Bulls" krepšininkus rezultatu 123:122.



Rungtynių didvyriu tapo svečių atakų organizatorius Damianas Lillardas, kuris švystelėjo du tolimus metimus per 11 paskutinių dvikovos sekundžių, antrąjį - aidint finalinei sirenai.

Viso "Blazers" lyderis pelnė net 44 taškus (7/9 dvit., 8/17 trit., 6/6 baudų), sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

"Ši pergalė buvo ypatinga. Atsilikome 5 taškais likus 11 sekundžių iki sirenos, o tokiais momentais varžovų komanda dažniausiai mano, kad jau turi pergalę kišenėje. O mes, atvirkščiai, turėjome prarasti tikėjimą savo jėgomis.


Tačiau turiu savo požiūrį į tokias situacijas - treneriai jums pasakys, kad esu ambicingiausias žmogus pasaulyje. Kai jie mane išima iš žaidimo pralaimint 10 taškų likus 15 sekundžių, aikštelę palieku supykęs.

Esmė tame, kad savo galvoje peržvelgiu įvairius variantus, kurie galėtų lemti pergalę. Turiu tokią savybę, juk dažniausiai niekas nesuveikia pagal susikurtą planą", - teigia D.Lillardas.

Šiame sezone 30-metis 188 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 36 minutes renka 29,6 taško (38,7 proc. trit.), atkovoja 4,7 kamuolio ir atlieka 7,2 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: