K. Durantas: žmonės neįvertina J. Hardeno gynybos

K. Durantas: žmonės neįvertina J. Hardeno gynybos

Bruklino "Nets" lyderis Kevinas Durantas įvertino savo naujojo žvaigždėtojo komandos draugo Jameso Hardeno gynybos sugebėjimus.



Jo teigimu, 2018 metų NBA lygos MVP turi savo stipriųjų pusių ginantis ir gali būti naudingas abejose aikštės pusėse.

"Kaip Jamesas atvyko į "Thunder" 2009 metais kaip naujokas, paprašėme jo gintis prieš geriausius varžovų žaidėjus kylančius nuo atsarginių suolo. Dėl to jis nuo pat savo karjeros pradžios žino, ką daryti savo aikštės pusėje.

Tuomet Hardenas persikėlė į Hjustoną. Jam teko visiškai kontroliuoti komandos puolimą - tiek, kad tai vertė rasti kompromisus ginantis, kai pasirenki norimą dengti žaidėją bei patogų gynybos būdą.


Tačiau Hardenas visuomet gerai atrodydavo perimdamas kamuolį ir gindamasis savo pozicijoje. Jis sugeba panaudoti savo fizinę jėgą bei yra visapusiškas gynėjas.

Jei dabar paprašysime Hardeną išeiti į aikštelę ir uždengti kažkurį žaidėją, jis atliks savo darbą. Manau, kad žmonės neįvertina šio jo žaidimo aspekto", - teigia K.Durantas.

J.Hardenas visos karjeros metu buvo nuolat kritikuojamas dėl prastos gynybos ir noro stabdyti varžovus.

"Nets" gretose 31-erių 196 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 40 minučių pelno 24,1 taško (37,9 proc. trit.), atkovoja 8,2 bei perima 1,1 kamuolio ir atlieka po 12 rezultatyvių perdavimų.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: