K. Garnettas: prieš 20 metų žaidę vaikinai negalėtų rungtyniauti dabartinėje NBA

K. Garnettas: prieš 20 metų žaidę vaikinai negalėtų rungtyniauti dabartinėje NBA

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legenda Kevinas Garnettas papasakojo, ką jis mano apie šiuolaikinę lygą.



"Žaidimas pasiekė kitą lygį. Noriu, kad pasirodytumėte aikštelėje, nubėgtumėte nuo vieno kampo iki kito ir švystelėtumėte tritaškį. Noriu, kad pakartotumėte tai 10 kartų. Tuomet pastebėsite, kaip pavargote. O šiuolaikiniai žaidėjai tai daro 48 minučių bėgyje. Nemanau, kad prieš 20 metų rungtyniavę vaikinai galėtų žaisti šiuolaikinį krepšinį.

Prieš dvidešimt metų žaidėjai kontroliavo varžovus rankomis. Dabar to daryti negalima. Tai paverčia gynybą beveik neįmanoma. Galite įsivaizduoti, kad Michaelas Jordanas nebūtų prilaikomas rankomis? Ne. Kadangi atakuojančio krepšininko negalima liesti, jis turi milžinišką veiksmų laisvę. Jei esate išradingas ir ambicingas, galite tapti puikiu atakuojančiu žaidėju šioje lygoje.

Metimai atsiloš, nuo vienos kojos – tai, ką Dirkas Nowitzki pridėjo mūsų žaidimui. Kai stebiu Jokičių, manau, kad jis paėmė Dirko įgūdžius ir sumaišė juos su savo talentu. O Stephas Curry tiesiog sukėlė revoliuciją mėtydamas iš toli su tokiu stabilumu. Klay'us Thompsonas. Damianas Lillardas. Šie gynėjai pakeitė žaidimą.


Nesu įsitikinęs, kad net gynėjai, rungtyniavę prieš 20-30 metų, galėtų žaisti šiuolaikinėje NBA lygoje. Ji tapo išradinga. Ji konkurencinga. Ji įžūli. Koks nors šiknius atliko prasiveržimą ir paguldė tave ant parketo. Krepšinis yra puikiame lygyje", -teigia K.Garnettas.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: