P. Ewingas prisiminė pirmąjį mačą prieš L. Birdą: „Jis nepašoka, bet naikino visus“ (VIDEO)

P. Ewingas prisiminė pirmąjį mačą prieš L. Birdą: „Jis nepašoka, bet naikino visus“ (VIDEO)

Garsusis Niujorko "Knicks" centras Patrickas Ewingas prisiminė savo pirmąjį mačą prieš Bostono "Celtics" legendą Larry Birdą.



"Augau Bostone. Man dažnai teko girdėti apie Birda, kad jis nesugeba pašokti, nemoka to, nemoka ano. Daugelis mano draugų panašiai kalbėjo.

Kai patekau į lygą ir sužaidžiau prieš jį, paskambinau visiems ir pasakiau: "Viskas, ką sakėte, yra visiška nesąmonė, daugiau taip nekalbėkite. Larry Birdas yra kietas".

Nesugeba pašokti... Jis naikino visus", - prisiminė dukart olimpinis čempionas ir 11-os "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis.


L.Birdas visą savo karjerą (1979 - 1992 m.) praleido vilkėdamas Bostono "Celtics" marškinėlius, po 3 kartus tapo čempionu bei MVP, dalyvavo 12-oje "Visų žvaigždžių" rungtynių, laimėjo 3 tritaškių konkursus, susižėrė gausybę kitų apdovanojimų, tarp jų - ir 1992 metų olimpinį auksą su JAV "Svajonių komanda".

Viso NBA lygoje 206 cm ūgio puolėjas sužaidė 897 rungtynes, vidutiniškai per 38 minutes rinko 24,3 taško (37,6 proc. trit.), atkovojo po 10 bei perėmė 1,7 kamuolio ir atliko 6,3 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: