„76ers“ prezidentas: tolimas metimas turi būti įvertintas 2,5 taško

„76ers“ prezidentas: tolimas metimas turi būti įvertintas 2,5 taško

Filadelfijos "76ers" prezidentas Darylas Morey pasisakė dėl didelio tritaškių skaičiaus šiuolaikinėje NBA lygoje.



Garsiais pareiškimais nuo darbo Hjustono "Rockets" klube laikų pagarsėjusio vadovo teigimu, matimas iš toli turėtų būti įvertintas 2,5 taško, kad komandos žaistų įvairiapusiškesnį krepšinį.

"Turime Beną Simmonsą ir Joelį Embiidą – du elitinius krepšininkus baudos aikštelėje. Taip pat yra Tobiasas Harrisas žaidžiantis superefektyviai 15 pėdų ribose. Tačiau kur kas daugiau žmonių, kurie sugeba atlikti tolimus metimus nei žaisti arčiau 15 pėdų. Manau, kad tritaškininkai įgyja per didelį pranašumą.

Komandai visuomet reikia tritaškio, tam daroma viskas, kad būtų sudaryta erdvė atakai bei žaidžiama dinamiškai. Tai veikia, tačiau apdovanojimas yra per didelis. Tolimas metimas turi būti vertinamas 2,5 taško.


Tikiuosi, kad tokie pakeitimai bus priimti. Tritaškis iš kampo šiuo metu pagal sudėtingumą – maždaug tas pats, kas metimas iš artimos distancijos su vidutinišku pasipriešinimu. Tai beprotybė, turint omenyje pražangų faktorių ir panašius dalykus.

Būtų puiku rekonstruoti arenas, išplėsti aikštelę ir patraukti liniją kampuose. Tačiau tai užtruktų 25 metus", – išdėstė D.Morey.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: