R. Javtokas bei A. Gudaitis - tarp 15 geriausių žaidėjų, kurie taip ir nežaidė NBA

R. Javtokas bei A. Gudaitis - tarp 15 geriausių žaidėjų, kurie taip ir nežaidė NBA

FIBA ir VTB nuotr.

Eurolygos partneris „Eurohoops“ portalas pristato 15 geriausių šiame amžiuje NBA naujokų biržoje pašauktų europiečių, bet taip ir pajėgiausioje pasaulio lygoje nedebiutavusių žaidėjų.



Tarp 15-tuko pateko ir du lietuviai - tai Robertas Javtokas bei Artūras Gudaitis.

R. Javtoką 2001 metais NBA naujokų biržoje 55 šaukimu pašaukė San Antonijo „Spurs“ ekipa ir veikiausiai būtų ten rungtyniavęs, jei ne motociklo avarija.

„Javtokas 2000 metais buvo vienas efektyviausių Lietuvos aukštaūgių. Žinoma, geriausias buvo Arvydas Sabonis, bet žmogus su ryklio tatuiruote irgi užsitarnavo vardą Europoje“, - apie R. Javtoką rašė „Eurohoops“.


Tuo metu A. Gudaitis 2015 metais NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pasirinko Filadelfijos „76ers“.

„Nors dėl traumų Gudaičio karjera klostosi ne taip, kaip planavo pats krepšininkas, galima pastebėti, jog jis išliks aukščiausiame Europos lygyje dar tikrai ne vienerius metus.

Verta paminėti, jog jis yra vienintelis šiame sąraše, kurio svajonė patekti į NBA vis dar gyva. Krepšininkas šiuo metu žaidžia Eurolygoje, kur vilki Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius“, - teigė „Eurohoops“.

Visas penkioliktukas: Franas Vazquezas, Axelis Hervelle, Milošas Vujaničius, Sani Bečirovičius, Sofoklis Schortsanitis, Erazemas Lorbekas, Petteri Koponenas, Georgiosas Printezis, Ante Tomičius, Sergio Llullas, Bojanas Dubljevičius, Alessandro Gentile, Adamas Hanga, R. Javtokas ir A. Gudaitis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: