„Grizzlies“ kabinasi į atkrintamąsias varžybas: J. Valančiūnas buvo netoli asmeninio rekordo

„Grizzlies“ kabinasi į atkrintamąsias varžybas: J. Valančiūnas buvo netoli asmeninio rekordo

23 taškai ir 23 atkovoti kamuoliai. Tokie stulbinantys skaičiai švietė ties Jono Valančiūno pavarde po Memfio „Grizzlies“ ir San Antonijaus „Spurs“ rungtynių.



Papildomame turnyre dėl teisės žaisti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionato Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje Memfio klubas namie 100:96 (38:19, 18:30, 16:16, 28:31) įveikė savo varžovus ir iki atkrintamųjų varžybų jam beliko tik vienas žingsnis – iškovoti dar vieną pergalę.

J. Valančiūnas žaidė 38 minutes, pataikė 10 dvitaškių iš 15, 3 baudų metimus iš 6, prametė tritaškį, atliko rezultatyvų perdavimą ir blokavo 3 metimus. Iki asmeninio atkovotų kamuolių rekordo (25) lietuviui trūko labai nedaug.

Už J. Valančiūną rezultatyviau Memfio ekipoje rungtyniavo tik Dillonas Brooksas. Jo sąskaitoje 24 taškai (dvitaškiai 10/18) ir 7 atkovoti kamuoliai. 20 taškų prie pergalės prisidėjo Ja Morantas. Jis taip pat 6 kartus sugriebė kamuolį ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.


„Spurs“ gretose išsiskyrė po 20 taškų surinkę Rudy Gay‘us (7 atk. kam.) ir DeMaras DeRozanas (dvitaškiai 5/21, baudų metimai 10/11).

Dėl vietos Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje Memfio krepšininkai susitiks su „Golden State Warriors“ ekipa, kuri 100:103 pralaimėjo Los Andželo „Lakers“ klubui. Pergalę iškovojusi komanda keliaus į atkrintamąsias varžybas ir rungtyniaus su Vakarų konferenciją laimėjusiu Jutos „Jazz“ klubu.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: