„Celtics“ žvaigždė: situacija su rasizmu yra svarbesnė už krepšinį

„Celtics“ žvaigždė: situacija su rasizmu yra svarbesnė už krepšinį

Vienas Bostono "Celtics" lyderių Jaylenas Brownas prieš trečiąsias NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio rungtynes prieš Bruklino "Nets" (125:119, 1-2) palietė rasizmo temą.



Anksčiau apie rasizmą Bostono arenoje prabilo varžovų komandos žvaigždė Kyrie Irvingas.

"Mačiau, kaip Bostone kyla rasizmo problema. Man artimi žmonės įkalbinėjo pasidalyti savo požiūriu. Nė su kuo neaptarinėjau šio klausimo – nei su Kyrie, nei su Marcusu, nei su Danny Ainge'u – nesidalijau savo mintimis, tačiau manau, kad tai yra svarbi diskusija.

Esu įsitikinęs, kad su rasizmu reikia kovoti, o su sisteminiu rasizmu būtina kovoti ne tik Bostone, o ir visose jungtinėse valstijose.


Tačiau man nepatiko, kaip tai buvo pateikta – susieta su atkrintamųjų varžybų maču. Juk kalbame apie rasizmą apskritai? Tai buvo panaudota kaip ramentas ar būdas gauti asmeninės naudos.

Tačiau situacija su rasizmu yra svarbesnė už trečiąjį atkrintamųjų serijos susitikimą ir svarbesnė už patį krepšinį. Noriu, kad apie tai parašytumėte. Kadangi priešingu atveju tai nepalies žmonių, kuriems su šia problema tenka susidurti kasdieniame gyvenime.

Sisteminis rasizmas mūsų mokyklinėje sistemoje, nelygybė išsilavinime, galimybių bei gyvenamosios vietos neturėjimas, prieinamo gydymo nebuvimas – sąrašą galima tęsti. Suvokiu savo privilegijuotą padėtį būdamas sportininku. Būna taip, kad finansinės galimybės padeda išvengti situacijų, su kuriomis žmonės susiduria kasdien", – teigia J.Brownas.

NBA reguliariajame sezone 24-erių 198 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 35 minutes pelnė 24,7 taško (39,7 proc. trit.), atkovojo po 6 bei perėmė 1,2 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: