N. Jokičius: T. Duncanas karjeros pabaigoje mane lengvai įveikė, jis manęs išvis nepastebėjo

N. Jokičius: T. Duncanas karjeros pabaigoje mane lengvai įveikė, jis manęs išvis nepastebėjo

NBA lygos superžvaigždė ir Denverio "Nuggets" lyderis Nikola Jokičius papasakojo apie garsųjį aukštaūgį Timą Duncaną.



"Nuggets" vyriausiasis treneris Michaelas Malone'as pareiškė, kad serbą NBA lygoje galima lyginti būtent su San Antonijaus "Spurs" legenda.

"Nesekiau jo ankstyvoje jaunystėje, pradėjau tik atvykęs čia. Pažiūrėjau keletą vaizdų su jo žaidimu. Man teko žaisti prieš jį.

Visuomet pasakoju, kad Duncanas per mane suvertė lengviausius 20 taškų. Jis išvis manęs nepastebėjo. O jau buvo solidaus amžiaus, lyg ir žaidė paskutinį sezoną. Galima tik įsivaizduoti, ką jis išdarinėjo savo geriausiais laikais.


Duncanas žinojo viską, ką nusiteikęs daryti aikštėje, kiekvieną judesį, kaip manipuliuoti gynyboje, visus šiuos reikalus. Tai geras pavyzdys mėgdžiojimui", – teigia N.Jokičius.

1997 metų NBA naujokų biržoje "Spurs" pasirinko Mergelių salose gimusį T.Duncaną pirmuoju šaukimu ir neapsiriko.

Aukštaūgis San Antonijuje rungtyniavo visus savo 19 sezonų, penkiskart tapo NBA čempionu (1999, 2003, 2005, 2007 ir 2014 m.), dusyk - lygos MVP (2002 ir 2003 m.), po 15 kartų buvo renkamas į "Visų žvaigždžių" rungtynes ir sezono geriausiai besiginančių žaidėjų penketus.

44-erių 211 cm ūgio puolėjas NBA lygoje viso sužaidė 1392 rungtynes, vidutiniškai per 34 minutes rinko po 19 taškų, atkovojo 10,8 kamuolio, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2,2 metimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: