J. Kiddas apie kelionę į Latviją: norėjau parodyti K. Porzingiui, kad man jis svarbus

J. Kiddas apie kelionę į Latviją: norėjau parodyti K. Porzingiui, kad man jis svarbus

Naujasis Dalaso "Mavericks" vyriausiasis treneris Jasonas Kiddas šį mėnesį trims dienoms buvo nuvykęs į Latviją aplankyti komandos aukštaūgio Kristapo Porzingio.



Strategas į Latviją išvyko iškart po to, kai klubas susitarė dėl naujo kontrakto pasirašymo su NBA lygos superžvaigžde Luka Dončičiumi.

"Norėjau aplankyti vietą, kurią Kristapas laiko savo namais, pamatyti, kaip jis gyvena. Iš tiesų puiki vieta. Nuolat kalbėjome apie šeimą. Kartais reikia rodyti dėmesį vienas kitam. Norėjau parodyti Porzingiui, kad man jis svarbus, jog esu įsigilinęs į jo rūpesčius.

Žinau, kad jis yra sveikas ir su nekantrumu laukia sezono. Daug kalbėjome tiek apie su krepšiniu susijusius, tiek nesusijusius dalykus. Juk lygoje visi kalbame apie krepšinį, o aš norėjau pamatyti, kaip jis gyvena už aikštelės ribų. Jam ten puikiai sekasi", – papasakojo J.Kiddas.


Praėjusiame reguliariajame sezone 26-erių 221 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 31 minutę pelnė 20,1 taško (53,6 proc. dvit., 37,6 proc. trit.), atkovojo 8,9 kamuolio, atliko 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,3 metimo.

K.Porzingis sulaukė daug kritikos po pralaimėtos Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos Los Andželo "Clippers" krepšininkams, kurioje jis rinko vos 13,1 taško, o lemiamame septintajame mače per 43 minutes įmetė 16 taškų bei nepataikė visų 5 tolimų metimų.

Praėjusiame sezone latvis uždirbo net 29,4 mln. dolerių, jo kontraktas numatytas iki 2024 metų su žaidėjo opcija 2023-siais.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: