A. Bogutas sukritikavo Australijos vyriausybę dėl apribojimų: mano tėvas tikrai neišgyventų tokiomis sąlygomis

A. Bogutas sukritikavo Australijos vyriausybę dėl apribojimų: mano tėvas tikrai neišgyventų tokiomis sąlygomis

FIBA nuotr.

Vienas geriausių šio šimtmečio Australijos krepšininkų Andrew Bogutas sukritikavo savo šalies vyriausybę dėl su koronaviruso pandemija susijusių apribojimų įvedimo.



2015 metų NBA čempionas Ouklando "Golden State Warriors" gretose, kurio tėvas buvo iš darbininkų klasės, mano, kad paprastiems žmonėms labai sunku gyventi izoliacijos sąlygomis.

"Mano tėvas tikrai neišgyventų susiklosčius dabartinėms aplinkybėms. Kas mokės už paskolas būstui, automobiliui, verslo vystymui? Aš gerai žinau, ką tai reiškia.

Kodėl nematome garsenybių, sportininkų, kurie sudaro vos vieną ar du gyventojų procentus, tačiau pasisako prieš Australijos vyriausybės veiksmus?


Jūs, įtakingi asmenys ir sportininkai, už kurių stovi visi tie rėmėjai, brukantys žmonėms reklaminius klipus. Kodėl jūsų negirdime? Kodėl jūs tylite? – klausė 2020 metais karjerą baigęs australas.

2005 metų NBA naujokų biržoje A.Bogutą pirmuju šaukimu pasirinko Milvokio "Bucks", taip pat jis vilkėjo "Warriors", Klivlando "Cavaliers" ir Los Andželo "Lakers" marškinėlius.

Viso NBA lygoje 36-erių 213 cmn ūgio centras sužaidė 706 rungtynes, vidutiniškai per 28 minutes rinko 9,6 taško, atkovojo 8,7 kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,5 metimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: