17-metis Giannis atsisakė 300 tūkst. kontrakto Ispanijoje, kadangi jam neleido atvykti su šeima

17-metis Giannis atsisakė 300 tūkst. kontrakto Ispanijoje, kadangi jam neleido atvykti su šeima

Neseniai išleistoje knygoje apie NBA lygos superžvaigždę bei Milvokio "Bucks" lyderį Giannį Antetokounmpo pateikiamas epizodas, kai 17-mečiui telentui buvo pasiūlyta žaisti Ispanijoje už 300 tūkst. dolerių atlyginimą.



Neseniai krepšinį žaisti pradėjęs bei finansinių problemų turėjęs talentas labai apsidžiaugė tokiu posūkiu savo karjeroje.

"Aš toks laimingas! Jie duos man 300 tūkst. dolerių. Nupirks automobilį, apgyvendins name. Ten atsivešiu savo šeimą", – džiūgavo G.Antetokounmpo.

Tačiau jo agentas paaiškino, kad į Ispaniją teks vykti vienam, o toks variantas netenkino būsimos NBA žvaigždės, jis apsiverkė ir suplėšė kontraktą.


"Manote, paliksiu šeimą dėl pinigų?", – tuomet rėžė G.Antetokounmpo.

Atsisakęs šio pasiūlymo graikas žaidė gimtinėje, pusiau profesionalioje "B Basket" lygoje, o po dviejų metų NBA naujokų biržoje jį 15-uoju šaukimu pasirinko "Bucks".

"Greek Freak" pravardę gavęs atletas dvejus pastaruosius metus buvo išrinktas lygos MVP, o neseniai iškovojo ir čempiono titulą.

Praėjusiame reguliariajame sezone 26-erių 211 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 33 minutes rinko 28,1 taško, atkovojo po 11 bei perėmė 1,2 kamuolio, atliko 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,2 metimo.

Atkrintamosiose varžybose G.Antetokounmpo rodikliai buvo dar įspūdingesni – 30,2 pelnyto taško, 12,8 atkovoto bei po 1 perimtą kamuolį, 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 blokuoto metimo per 38 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: