G. Arenasas: Ch. Paulo perėjimas į „Lakers“ sugriautų NBA kokiems dešimčiai metų

G. Arenasas: Ch. Paulo perėjimas į „Lakers“ sugriautų NBA kokiems dešimčiai metų

Triskart NBA "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis, o šiuo metu krepšinio apžvalgininkas Gilbertas Arenasas tinklalaidėje su Finikso "Suns" atakų organizatoriumi Chrisu Paulu atsiminė mainus, kurie galėjo įvykti 2011 m. gruodį tarp Naujojo Orleano "Pelicans" ir Los Andželo "Lakers".



Trišalių mainų metu CP3 būtų persikėlęs į "Lakers", tačiau, kaip tuomet buvo rašoma, sandėrį užblokavo lygos komisaras Davidas Sternas. Po savaitės vienas geriausių šio šimtmečio įžaidėjų apsivilko Los Andželo "Clippers" marškinėlius.

Buvo pasirodžiusi informacija, kad kelių klubų savininkai darė spaudimą D.Sternui, kad šis neleistų gynėjui pereiti į "Lakers" – NBA tuo metu buvo "Pelicans" bendrasavininkė.

"Jums būtų likę per daug pinigų, štai kame priežastis. Tavo perėjimas į "Lakers" sugriautų lygą mažiausiai dešimčiai metų.


Tai yra, ateini tu, ateina Dwightas Howardas, o klubas vis tiek dar turėtų 24-30 laisvų mln. dolerių. Turėtumėte tris žaidėjus su maksimaliais kontraktais bei galimybę pasikviesti kitas žvaigždes", – pareiškė G.Arenasas.

"Pelicans" generalinis vadybininkas Dellas Dempsas nebuvo įpareigotas atlikti šiuos mainus, – tuomet aiškino D.Sternas. – Veikdami klubų savininkų vardu nutarėme to nedaryti. Nebuvo jokių mainų, kuriuos tektų anuliuoti, kaip jūs rašote. Tiesiog sandėris neįvyko."

Priminsime, praėjusiame NBA lygos sezone kad "Suns" nukeliavo iki finalo, kuriame nusileido Milvokio "Bucks" krepšininkams.

Reguliariajame sezone Ch.Paulas vidutiniškai per 31 minutę įmesdavo 16,4 taško (39,5 proc. trit.), atkovodavo 4,5 bei perimdavo 1,4 kamuolio ir atlikdavo 8,9 rezultatyvaus perdavimo.

Atkrintamosiose varžybose 36-erių 183 cm ūgio dukart olimpinio čempiono rodikliai buvo dar įspūdingesni – 19,2 pelnyto taško (44,6 proc. trit.), 3,5 atkovoto bei 1,2 perimto kamuolio ir 8,6 rezultatyvaus perdavimo per 34 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: