J. Noah: supratau, kaip sunku NBA, kai gyniausi prieš Ch. Kamaną, o dar laukė Y. Mingas ir Shaqas

J. Noah: supratau, kaip sunku NBA, kai gyniausi prieš Ch. Kamaną, o dar laukė Y. Mingas ir Shaqas

Šių metų kovo mėnesį apie karjeros pabaigą paskelbęs Joakimas Noah prisiminė momentą iš savo debiutinio sezono NBA, kai suvokė, į kokią lygą pateko.



"Tai atsitiko, kai žaidžiau prieš vaikiną, apie kurį nieko nebuvau girdėjęs. Rungtynėse prieš "Clippers". Man reikėjo sulaikyti Chrisą Kamaną. Neįsivaizdavau, kas jis toks, maniau, kad lengvai susitvarkysiu.

O jis darė ką norėjo, apeidavo mane lengvai, išprotėti buvo galima. Dar ir kažką man sakė. Net negirdėjau nieko, o tas vaikinas krovė vis krovė ir krovė kamuolį.

Pamaniau: "Rytoj man teks žaisti prieš Yao Mingą, vėliau bis Shaqas. Tai niekada nesibaigs", – papasakojo J.Noah, prieš kurį tame mače Ch.Kamanas pelnė 16 taškų (80 proc. dvit.) ir sugriebė 11 kamuolių.


2007 metų naujokų biržoje aukštaūgį 9-uoju šaukimu pasirinko Čikagos "Bulls" komanda, joje jis praleido 9 iš 13 sezonų NBA lygoje.

Pernai J.Noah niekaip negalėjo rasti klubą, kol galiausiai trumpam sužaidė Los Andželo "Clippers" gretose bei gruodį buvo atleistas. Be minėtų ekipų aukštaūgis vilkėjo Niujorko "Knicks" ir Memfio "Grizzlies" marškinėlius.

J.Noah dalyvavo dvejose "Visų žvaigždžių" rungtynėse, o 214 metais gavo geriausiai besiginančio lygos žaidėjo apdovanojimą ir buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį penketą.

Viso NBA 36-erių 211 cm ūgio vidurio puolėjas sužaidė 672 rungtynes, vidutiniškai per 28 minutes rinko 8,8 taško, atkovojo po 9 kamuolius, atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,3 metimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: