NBA žaidėjas gali gauti religinę išimtį dalyvauti rungtynėse be skiepo

NBA žaidėjas gali gauti religinę išimtį dalyvauti rungtynėse be skiepo

Kaip praneša „San Francisco Chronicle“, NBA klubo „Golden State Warriors“ puolėjui Andrew Wigginsui gali būti suteikta religinė išimtis, kad dėl atsisakymo skiepytis galėtų savo komandai padėti per namų rungtynes.



A. Wigginsas neketina skiepytis nuo koronaviruso, o tai kelia susirūpinimą klubo vadovams. Skiepytis būtina dėl San Francisko valdžios institucijų priimtų koronaviruso prevencijos reikalavimų. Norint dalyvauti viešuose renginiuose uždarose arenose, reikia būti visiškai pasiskiepijusiam. Taisyklė netaikoma tik svečių komandų atstovams, kurie neužsibūna mieste.

Išimtis gali būti padaryta tik dėl medicininių ar religinių priežasčių. NBA A. Wigginsui gali suteikti religinę išimtį. Jei taip neatsitiks, o A. Wigginsas ir toliau neketins pasiskiepyti, jam gresia 350 tūkst. JAV dolerių bauda už kiekvienas praleistas rungtynes.

Klubas surengė A. Wigginsui susitikimą su žinomu Ouklando gydytoju, kuris pataria žmonėms, susirūpinusiems dėl vakcinų. Tačiau krepšininkas nepakeitė savo nuomonės ir vis dar yra kategoriškai nusistatęs prieš vakcinavimą.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: