„Lakers“ strategas planuoja, kad R. Rondo daug nežais ir taps rūbinės lyderiu

„Lakers“ strategas planuoja, kad R. Rondo daug nežais ir taps rūbinės lyderiu

Los Andželo "Lakers" vyriausiasis treneris Frankas Vogelis papasakojo, kokį vaidmenį komandoje turėtų atlikti į ją grįžęs patyręs Rajonas Rondo.



Strategas prisipažino, kad 2020 m. pergalingame finale svarbią vietą rotacijoje užėmusi blėstanti NBA lygos žvaigždė neturėtų tikėtis daug laiko ant parketo, viliamasi, kad jis užims rūbinės lyderio vietą, kurią turėjo vasarą karjerą baigęs Jaredas Dudley.

"Komandoje turime keletą vaikinų, kurie sugebėtų mums duoti tai, ką davė Dudley pastaruosiuose sezonuose.

Manau, kad į "Lakers" grįžęs Rondo sugebės tapti teigiamu lyderiu, šios komandos balsu. Vaikinu, kuris daug nežais, tačiau galės rimtai paveikti kolektyvą savo lyderio savybių dėka", – teigia F.Vogelis.


Veteranas tapo laisvuoju agentu po to, kai suderino 7,5 mln. dolerių vertės kontrakto išpirkimą su Memfio "Grizzlies". Lygiai tokią pat sumą jis Gaus Kalifornijos klube ir nepraras pinigų 2021-2022 metų sezone.

Dukart NBA čempionas ir keturių "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis pateko į "Grizzlies" po mainų su Los Andželo "Clippers", kuriuose dalyvavo Ericas Bledsoe.

Į "Clippers" R.Rondo pateko po antrojo iškovoto žiedo su "Lakers" 2020 metais, kai Kalifornijos klubas jį išmainė į Atlantos "Hawks" ekipą, o pastaroji taip pat greitai juo atsikratė. Memfyje patyręs krepšininkas iš karto suprato, kad čia yra nereikalingas.

Praėjusiame sezone 35-erių 185 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 20 minučių įmesdavo 7,6 taško (43,2 proc. trit.), atkovodavo 3,1 bei perimdavo po 1 kamuolį ir atlikdavo 5,8 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: