W. Williamsas: nuo kokaino perdozavimo miręs L. Biasas lenkė M. Jordaną meistriškumu

W. Williamsas: nuo kokaino perdozavimo miręs L. Biasas lenkė M. Jordaną meistriškumu

Praeityje garsus NBA žaidėjas Waltas Williamsas pasidalijo prisiminimais apie Leną Biasą, kuris, jo manymu, meistriškumu lenkė Čikagos "Bulls" legendą Michaelą Jordaną.



"Tikrai žinau, kad jei ne tragedija, šiandien apie Biasą kalbėtume kaip apie geriausią visų laikų krepšininką, arba Jordanas būtų pasiekęs dar aukštesnį lygį. Šie vaikinai būtų išspaudę vienas iš kito maksimumą.

Jei lyginti Leną ir Michaelą, kai jie studijavo universitete, jis šiek tiek lenkė Jordaną meistriškumu.

Jis turėjo gražiausią metimą šuolyje. Jis galėjo gintis prieš bet kurios pozicijos žaidėją. Tai, kad mes nepamatėme Biaso žaidimo – tikra tragedija. Manau, kad su juo žaidimas greičiau pasiektų tai, ką turime dabar", – teigia 1992 - 2003 metais NBA lygoje rungtyniavęs W.Williamsas.


L.Biasas mirė nuo narkotikų perdozavimo praėjus 2 dienoms po 1986 metų naujokų biržos, kurioje jį antruoju šaukimu pasirinko Bostono "Celtics".

203 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas baigė Merilando universitetą, kurio komandoje NCAA čempionate paskutiniame sezone per mačą vidutiniškai rinko 23,2 taško, atkovojo po 7 kamuolius ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: