K. Irvingas: nutariau nesiskiepyti, prašau tai gerbti, aš palaikysiu formą

K. Irvingas: nutariau nesiskiepyti, prašau tai gerbti, aš palaikysiu formą

Kaip jau rašėme, Bruklino "Nets" atsibodo istorija su NBA lygos superžvaigždės ir komandos pagrindinio atakų organizatoriaus Kyrie Irvingo kategorišku atsisakymu skiepytis.



Klubo savininkas Josephas Tsai, generalinis vadybininkas Seanas Marksas bei kitos ekipos žvaigždės Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas pirmadienį nutarė, kad krepšininkas negalės treniruotis ir rungtyniauti visuose mačuose, kol nepakeis savo sprendimo.

Šį įvykį jau pakomentavo daugybė ekspertų, eamų ir buvusių lygos krepšininkų, o trečiadienį pasisakė ir pats žaidėjų profsąjungos vykdomojo komiteto viceprezidentas, septynerių "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis bei 2016 m. NBA čempionas.

"Suprantu, kad yra finansinės pasekmės, to nenorėčiau. Tačiau realybė tokia, kad būdamas Niujorke, būdamas komandoje privalau būti vakcinuotas. Nutariau nesiskiepyti, tai yra mano pasirinkimas. Prašau visų jį gerbti.


Toliau palaikysiu formą. Būsiu pasirengęs žaisti, būsiu pasiruošęs prisijungti prie komandos draugų.

Visa ši situacija nėra susijusi su politika, su NBA, su mūsų organizacija. Tai susiję su mano gyvenimu ir pasirinkimu", – pareiškė K.Irvingas.

Priminsime, kad pagal taisykles nevakcinuoti žaidėjai negali dalyvauti "Nets" namų rungtynėse. K.Irvingui kiekvienas praleistas mačas kainuos po 448 tūkst. dolerių.

Praėjusiame reguliariajame sezone K.Irvingas dėl įvairiausių, dažnai kritikuojamų priežasčių praleido 18 iš 72 rungtynių.

29-erių 188 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 35 minutes rinko 26,9 taško (40,2 proc. trit.), atkovojo 4,6 bei perėmė 1,4 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: